neljapäev, 22. november 2018

Külalised, EMO ja teised loomad ...


 Täna on sihuke äärest-äärde päev olnud, igas mõttes. Germol oli eriti tore päev, sest lemmiktädid käisid ju külas. Armas oli näha teid Gaud, Triin, Ave ja Monika!
  Gaudile siirad tänud ka külmkapimagneti eest, mille ta tõi sealt Birmast, Tai lähistelt. Ja Germo sai üle hulga aja tantsu lüüa ning torti süüa. Aitäh, kallikesed!
  Monikale ja Avele ka tänud ja knkisud! Germo otsib siiani põrandalt komme, Ave :)

 Aga minul oli asi natuke hullusti. Möödunud öösel ei saanud juba korralikult magada ning päeval hakkas jalg ikka nii palju valu tegema, et tuli ette võtta teekond EMOsse. Jälle on mul üks auk juures, parema jala reies. Mäda lasti välja, aga dreeni ei pandud, sest dr. Andrus Niisuke ütles et pole vajalik, kuna kogu mäda jooksis välja ja auk on päris suur. Aga tuimestuseks süstitud Lidocaine Amp. 1% 5 ml oli väga-väga valus. Aga ma elan. Seekord siiski ei olnud tegu mädase ateroomiga aga asja nimi on Jäsemenahaabstsess, -furunkul ja -karbunkul. Säänsed lood siis.

 Seon ise ja panen Braunovidoni peale. Enam nii väga ei lonka, vähemalt see pakitsev valu on kadunud, on küll veel haavavalu ja vastik kibedus, aga saan hakkama. Pean saama, sest juba homme varahommikul lähme Germoga kirurgile- dr. Lättekivi juurde.

 Asjad hakkavad paika loksuma, aga endiselt ei saa ma proteese kanda, no pole võimalik, näpitsaid suus kanda, no ei. Kohutavalt valus on ja juba siis, kui olen neid 15 minutit suus hoidnud, hakkab ka pea valutama, neelatada ei saa üldse nendega, nagu põeks ülivalusat hädast angiini. Mitte kuidagi ei sobi see kobakas mulle, liiga kitsas on. Ma ei teagi mis saab. 30. novenmbril lähen taas hambaarstile, eks siis näis. Seiniks olengi hambutu ...

 Kui homme Germo terviserikke saaks ka kontrolli alla, või saaks diagnoosigi teada, oleks palju kergem olla. Liiga palju asju ühel ajal, vastik. Ja lisaks sellele ei käi ka mu kõht läbi, vaid tabletid aitavad. Ja rada, mu rada, oi kuidas ma igatsen sind! Kurtsin dr. Niisukesele et antibiotse ma kindlasti ei taha, need on mu seedimise täiesti ära rikkunud, olen neid sellel aastal juba kahel korral neelanud. Dr. mõistis ja ütles et erilist vajadust ei ole ka. Mäda ju jooksis välja.

Olge terved!

Foto:
Germo ja Gaud :)
uus magnet ...
neid juba natuke on ...
parema reie sisekülg, põlve juures...ei ole pepu :)
EMOs
opõreissõnss tehtud ...


22. november. 2018.a.
Vana-Rääma



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar