laupäev, 10. november 2018

MUST KLAASMAJA- Avo Kull


 Vastu hommikut lõpetasin Avo Kulli "Musta klaasmaja" lugemise, mis saavutas 2015. aastal kirjanduskonkursil "Bestseller" 2. koha. Oi kuidas mulle see romaan meeldib!

 Nagu mu blogimistest näha, loen järjest kirjanduskonkurssidel osalenud raamatuid ja ma ei ole pidanud pettuma, kui välja jätta mõni üksik neist. 2015. aastal võitis Helga-Johanna Kuulseri romaan "Puhkus koomas," mis on ka mul loetud ja meeldis üliväga. Ja neid on veel, mu raamaturiiul aina täieneb, sest passin peale millal on Rahva Raamatus soodusmüük ja soetan need endale. "Musta klaasmaja" ostsin ka vaid 2.99 eest ja selle raha eest on raamatut rohkem kui küll.

 Meil siin, oma väikeses armsas Eestis on sedavõrd palju häid kirjanikke, et ma olen lausa vaimustuses, päriselt. See on Avo Kulli sulest esimene raamat mille läbi lugesin ja ma kindlasti loen tema teoseid veel, sest juba ta käekiri meeldib mulle. No ja sisu...see on romaan suure algustähega. Sellist raamatut ei suuda igaüks kirjutada, sest teemat peab valdama. Ja see raamat puudutab meist igaüht, sest läbivaks teemaks on raha, täpsemalt must raha. Ühesõnaga romaan kõneleb ühest Eesti poisist kes kaitses magistrikraadi Chicago ülikoolis Ameerikas, tutvus seal ühe maailmakuulsa lauljannaga, nende vahel hargnes armastuslugu, mis kahjuks küll lõppes, aga see oli imekena ning eriti kena on see kuidas autor seda kõike kirjeldab. Sain nutta ja naerda.

 Pärast Ameerikast naasmist saab Eesti poiss Mark tööd ühes mustade klaasseintega majas Tallinnas, varahaldusfirmas. Võib öelda et Mark saab üleöö rikkaks, mitmekordseks miljonäriks. Aga kuidas ta selle raha "teenib" ja mis saab edasi, sellest lugege ise. Põnevust jagub lõpuni. Mul on nii kahju et see raamat läbi loetud sai. See on kindlasti üks raamatuid, mille loeksin aastate pärast uuesti läbi.

 Aitäh, Avo Kull, et sellise raamatu kirjutasid!

Rahva Raamatu lehelt:



Raamat

MUST KLAASMAJA

Autor: AVO KULL
 5 Google +0  0 Share0

Pärast magistrikraadi kaitsmist Chicago ülikoolis on Mark Sepper tagasi Tallinnas ja asub tööle varahaldusfirmas, kus tema tegevuse sisuks on raha pööritamine rahvusvahelisel kapitaliturul. Ootamatult seisab ta silmitsi suure raha lummaga, ahvatlevate võimalustega, aga ka riskide ja ohtudega. Mustade peegelklaasidega kaetud maja seinte vahel hakkab hargnema draama, mille keskmes on raha ja inimese igikestev ning keerukas suhe, kus kunagi ei tea, kumb pool lõpuks peale jääb.
See on õpetlik ja samas hoiatav lugu inimese ahnusest ja kiusatusest, unistustest ja ootustest ning raha salakavalast mõjust. Autor tunneb hästi Eesti majanduselu varjatud keerdkäike ja nii leiab lugeja sellest romaanist nii mõnegi tuttava tüübi või juhtumi meie lähiajaloost.
ISBN 9789949571338
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 320 lk
Mõõt 210x148x23 (mm)
Kirjastus PILGRIM
Sari BESTSELLER
Lisamise aeg: 04.05.2016  
15.502.99 €
Kaupluses püsikliendile: 2.99 €
Kaupluses: 3.15 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: esmaspäev 12.11




10. november. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar