pühapäev, 18. november 2018

KLIINILISED VALED- Reeli Reinaus


  Uhh, sain just selle raamatu loetud! Uhh sellepärast et tegu on, otseses mõttes, väga verise raamatuga. Hullu raamatuga, sest peataegalsed ongi, pehmelt öeldes, hullud. Aga tegelikult on tegu ausa, hariva, põneva ja teemat professionaalselt haldava/valdava raamatuga/kirjanikuga.

 Minu positiivsus on ilmselt patoloogiline, sestap ma ei suutnud korraga seda negatiivse alatooniga raamatut palju lugeda, sest minu arust on peategelased, lisaks tõsistele haigustele, ka depressioonis (mitte et depressioon ei oleks tõsine haigus!)

 Kirjutatud on ikka väga hästi, elusalt ja usutavalt. Ma pole ise küll näinud meeditsiinitegelaste tagatubadesse, aga siia on see elu/olu nii detaliselt sisse raiutud, et jäägi või uskuma.

 Jah, ma tean, et luupus on kohutav haigus, et kõik sidekoed kahjustavad ja kõik luud ja liigesed valutavad ja ... luupusehaige nahk läheb hapraks ja läbipaistvaks, sest hormoonpraparaadid lihtsalt söövad selle ära, pehmelt öeldes. Ja "tänu" sellele raamatule kujutlen mida tunneb luupusehaige, kes on määratud varem või hiljem surmale (no nagu tegelt me kõik). Mida tunneb inimene kes näeb kõiki ja kõike halvas valguses, kes on negatiivse energia meelevallas, kellel ei ole eluisu ...sellest kõigest pajatab see raamat.

 Pisut on raamatus ka romantikat ja seksuaalsust, see korvab selle negatiivsuse, mis igalt realt vastu karjub.

 Mind ka paelub folkloristika, vanad tavad ja kombed, riitused, loitsimised, legendid jne ... Ja siit leiad ka libahundisaagat, mis eestlasele on kultus omaette.

 Igal juhul tekkis huvi mul selle autori loomingu vastu. Kindlasti loen tead veel.
Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:


Raamat

KLIINILISED VALED

Autor: REELI REINAUS
 2 Google +0  0 Share0

Romaan „Kliinilised valed“ räägib kahe noore inimese, arstitudengi Mirjami ja noore arsti Villemi eneseotsingutest ning püüust vaatamata kõigele oma elu ja kaotustega hakkama saada. Kroonilist haigust luupust põdev Mirjam varjab oma haigust lähedaste eest, tundes end elavana vaid järjest enam adrenaliini tekitavates olukordades ning mässides end iseennast ja oma lähedasi säästa üritades aina enam valede võrku. Villem on valinud oma isiklikust kaotusest üle saamiseks pühendumise müstitsismile ja loobumise maistest naudingutest. Mirjami ja Villemi kohtumine äratab neis mõlemas soovi armastuse järele, mille nad uskusid juba ammu surnud olevat, kuid mida nad siiski iga hinna eest eitada püüavad.
Reeli Reinaus (s 1977) on kirjutanud peamiselt laste- ja noorteraamatuid ning avaldanud kaks luulekogu. Olles õppinud nii teoloogiat kui folkloristikat käsitleb ta sageli oma teostes eesti rahvaluule ja -usundiga seotud nähtusi.

ISBN 9789985328675
Ilmumisaasta 2013
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 216 lk
Mõõt 200x131x13 (mm)
Kirjastus VARRAK
Lisamise aeg: 30.04.2016
Kaupluses püsikliendile: 5.61 €
Kaupluses: 5.90 €

18. november. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar