reede, 30. november 2018

ÖÖ PERIHVEERIJAS- Ivi Leps


 Nonii, selline sügiskaamos soodustab ikka ja jälle lugemist. Järjekordne romaan sai loetud ja selleks on siis Ivi Lepsi "Ööperihveerijas."

 Vaatasin, et üks romaan on sellel autoril veel ilmunud, "Perihveerija päev," mis on saanud Tänapäeva 2011. aasta romaanivõistlusel äramärgituks. Seda ma kahjuks lugenud ei ole, ehk oligi selles suhtes raske sammu pidada selle, tänase romaaniga. Ma lihtsalt ei suutnud tegelastega-neid sadas aina juurde ukseist ja aknaist- sammu pidada. Tegelasi oli üliliiga palju. Kohe nii palju, et ... ma ei leiagi sõnu. Jõudsin vaevu osadega tuttavaks saada ja juba tuli uusi rohkem, kui Vändrast saepuru laudu. Uhh!

 Mõni tegelane sai armsamaks, kui teine, mõnega ma ei saanudki tuttavaks saama. Vahepeal oli tahtmine raamat käest panna, aga viisakusest lugesin lõpuni, austusest "kolleelgi" vastu ka.

 Jah, ma olen ka sündinud ja kasvanud maal, külas, elanud ka alevis ja nüüd juba ligi 14 aastat elan linnas. Igas külas, alevis ja linnas on omad prototüübid, kes jäävad silma ja inspireerivad. Nii käivad ka igasugused indiviidid minu loomingust läbi. Lihtsalt tulevad, löövad jalaga ukse lahti ja tulevad. Olgu-olgu, see-selleks.

 Tegelikult ma kogu romaani vältel ootasin, et sünniks midagi põnevat, midagi meeldejäävat, aga kõik oli kuidagi üksluiselt igav. Nojah, raamat kõneleb jõuluajast-ajast, mis pole mulle üldse meeltmööda, sestap vast oligi igav. Tõsiselt igav. Üks pummelung teise otsa, üks vaaritamine teise otsa, üks arvete klaarimine teise otsa jne ...jne. Nii ka lõppes see lugu. Tõsi küll, iseenesest autori käekiri on loetav ja isegi huvitav, aga mingi äksen või vürts on puudu sellest raamatust. Olgugi, et vahepeal sain naerda ka, see koht kus väimees kogemata ämma kaissu poeb, oli naljakas. Aga muidu ...Kuigi ma siiski loeks selle autori raamatuid veel.

 Soovitan neile kellele meeldib üksluine maaelu, pummelung ja suhete sasipunrtad. Lugege ise!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

ÖÖ PERIHVEERIJAS

Autor: IVI LEPS
 0 Google +0  0 Share0
Mõnikord annab Eesti tavaline külaelu ka kõige pöörasemale seebiseriaalile silmad ette. Mõnikord saab hing haiget, mõnikord tehakse teistele haiget. Mõnikord teeb keegi kellegi õnnelikuks.
Nii nagu Ivi Lepsi Tänapäeva 2011. aasta romaanivõistlusel äramärgitud romaanis „Perihveerija päev“ ristuvad, sõlmuvad ja lõikuvad sealt tuttavate Keete, Kenka, Marge, Härmo ja paljude teiste elud sellesama loomulikkuse ja keerukusega, mis on eestlastele omane olnud juba põlvkondi enne ning jääb arvatavasti iseloomulikuks ka põlvkondi pärast seda aega, millest kõneleb käesolev raamat.
ISBN 9789949279104
Ilmumisaasta 2016
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 184 lk
Mõõt 220x146x15 (mm)
Kirjastus TÄNAPÄEV
Lisamise aeg:
16.90 3.42 €
Kaupluses püsikliendile: 3.42 €
Kaupluses: 3.60 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: neljapäev 06.12




30. november. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar