teisipäev, 3. juuli 2018

PUNAMÜTSIKE KAKSSADA AASTAT HILJEM- Kiiri Saar


 Kes meist ei ole lapsepõlves lugenud "Punamütsikest(?)" Ma usun, et see kurb  õudusmuinasjutt on meile kõigile omamoodi armas olnud. Kuigi mäletan lapsepõlvest, et vahel kartsin ma metsa minna, vähemalt punase mütsiga ei julgenud, aga samas mõnikord tahtsin just minna, et näiteks hundiga kohtuda. Aga see selleks, lihtsalt emotsioonid meenusid. Praegu tagant järgi mõeldes...miks küll selline õudukas lastele kirjutati?

 Õnneks on Kiiri Saar selle muinasjutu tänapäevaseks kirjutanud, humoorikalt tänapäevaseks. Ja see ei ole mitte lasteraamat! Kuigi algul olin ka skeptiline, et mis moodi küll saab sellist legendaarset muinasjuttu käänata ja väänata ning sootuks ümber pöörata. Arvasin koguni, et mul jääb see raamat lugemata, kuigi olin selle poolmuidu endale soetanud. Veel esimeste peatükkide juures arvasin, et jääb lugemata, aga teades Kiiri käekirja, sundisin ennast edasi lugema, sest juba alguses "lendasid sellised pirnid"..et, et, panid õhku ahmima.

 Ütlen ausalt: kuradima kahju on et see täiskasvanute muinasjutt otsa sai, või õigemini loetud sai. Päriselt! Lõpuks nautisin raamatut sellise õhinaga, olin hoopis teises maailmas, kohas kus troonib huumor ja huumorimeel, kus (vahepeal) iga rida ajas naerma ja naeratama. Ja kui palju humoorikat romantikat, uhh!

 Kas te kujutate ette kuidas Punamütsike kohtub Kaunitari ja Koletisega? Armub Koletisse jne...Koos Hundi, kolme põrsakese ja Kaunitari ning Koletisega, Hansu ja Gretega sõidetakse Saksamaalt Eestisse Lady Gaga kontserdile. Mis leiab aset Koletise ja Punamütsikese vahel? Kuidas elavad Niff-Niff jt...? Mis on saanud kakssada aastat hiljem Gretest ja Hansust? Mis elu elab Hunt? Uhh, teate, ma pidin ennast puruks naerma, ausõna.

 Olgugi, et ma pole eriline ulmeraamatute fänn, armastan ma seda kirjandusžanri vahel lugeda. Eriti põnevad on täiskavanute muinasjutud, kui nad on sellises võtmes kirjutatud nagu see raamat. Kui ka sinus on säilinud üks positiivsemiad loomuomadusi- lapsemeelsus, siis võta kätte ja loe see raamat läbi. See oleks nagu tilk igavese nooruse eliksiiri.

 Super, Kiiri, kirjuta selliseid raamatuid veel! Aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:
Book

PUNAMÜTSIKE KAKSSADA AASTAT HILJEM

Author: KIIRI SAAR
 1 Google +0  0 Share0
Pärast kaks sajandit väldanud kohusetundlikku muinasjuturolli etendamist otsustab Punamütsike tapva rutiini peletamiseks koos hundiga muinasjutukülast jalga lasta, et aimu saada pärismaailmast. Teel Tallinnasse, Lady Gaga kontserdile kohtuvad nad paljude teiste muinasjututegelastega, kes kõik on vahepeal täiskasvanuks saanud, laias ilmas karjääri teinud ja eluga edasi läinud. Seiklusliku ja muljeterohke reisi tipphetkeks osutub kontserdi asemel pigem arusaam sellest, kuidas leida iseend, saavutada sisemine tasakaal ja olla õnnelik.
ISBN 9789949527069
Published: 2013
Language In Estonian
Format Hard cover
Pages 279 pg
Dimensions 216x151x24 (mm)
Publisher ARGO
Added: 30.04.2016  
18.09 1.81 €
Loyal customer offer in stores: 1.81 €
in Stores: 1.90 €
Kaup kätte: With fast shipping: tomorrow, 04.07

3. juuli. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar