neljapäev, 26. juuli 2018

Rada 118. päev+ Ivi Soomre+ Pärnu Cruises

koos Maarjaga...

 Täna on hull päev olnud, või tegelikult mõnusalt pöörane. Keskpäeval kepikõndisime Germoga Vana-Pärnu randa, sest sellise kuumusega on just vees hea olla. Ja ülla, ülla, lepatriinud ongi Vana-Pärnu rannast minema kolinud, aga veised on alles. Ja loomulikult sai neist paar klõpsu tehtud.

  Rahvast oli rannas ohtralt, ei imestagi. Me olime vees alla poole tunni, sest kartsin ära põleda, aga põlesin siiski, olen jälle punane nagu vähk. Aga elan edasi, vees oli mõnus ja soe. Nautisime sajaga. Nagu ikka. Aga ei saa ju mererannast otse koju tulla kui Vana-Pärnus elab inimesi keda tahaks näha ja kallistada. Nii jõudsimegi külla kirjanik, poetess ja laulusõnade autor Ivi Soomrele, kes on Pärnu staažikama luuleklubi "Suleklubi" üks raudvaradest. Ivi saab augustis juba 83 aastaseks, aga näeb väga hea välja, keppi kasutab vaid liikumiseks, kuna 4 kuu eest oli tal puusaoperatsioon, aga muidu on ta aktiivne ja tore, alati lahke ja ei lase külalistel tühja kõhuga enda kodust lahkuda. Lisaks hõrgutavale praetud lõhele sain sellel aastal esimest korda maitsta koduaia tomateid, oma lemmikud-härjasüdameid. Nämm-nämm!

 Ivi Soomrest või mitu blogi kirjutada, sest ta on mitmekülgne inimene. Just Ivi on ka loonud sõnad Vana-Pärnu laulule ning oma lühijutte avaldab ta ajakirjas TIIU, ja tal on ilmunud palju raamatuid, luuleraamatuid, lasteraamatuid ja lühijuttudest koosnevad jutukogumikke, millest 2 ta rõõmsalt mulle kinkis ja pühendas. Jälle 2 raamatut eriliste raamatute riiulis juures! Aitäh, kallis Ivi külalislahkuse eest! Uute kohtumisteni!

 Kepikõndisime 6 km ja pealegi. Kodus saime vaid paar tundi olla, kui kutsuti Pärnu Cruisesega jõevaadet nautima. Aitäh Maarja ja Liivo, oli superarmas! Nüüd on üks selle suve unistus taas täitunud. Kallist kodulinna jõelt vaadata oli päris põnev.

 Bluusipäevadele me täna ei jõudnud, aga eile sai käidud ja võin ka rahule jääda. Aga mis ma ikka lobisen, fotod kõnelevad ise.
kepikõnd alga!
minek üle Siimu silla...
ma kõnnin mööda lõputut teed...
vissi issi
väike vissi ka :)
rannas
me 2
rannaendel Germoga
nii vähe ongi Germol õnneks vaja :) Ivi Soomrega
võrratud koduaia tomatid
paneeritud lõhe-nämma!
Ivi kinkis mulle oma lühijuttudest koosnevad kogumikud...

Germo tänas" aitäh ilus neiu Ivi!"
Germo Ivi aias kõrvalhoone ees
ilu Ivi aias...
kirjanik Elisabeth Aspe mälestuspink Vana-Pärnus
Siimu sild
piletid viiele (üks neist lastepilet)
Germoga
Endel :)
Maarja
Mirko, Maarja, Liivo
vaade küljelt kuidas kesklinna sild kaugeneb...
esiots...
võrratu!
rõhk on taamal asetseval sillal
päike oli meiega
imeline vaade...
selline näeb Pärnu Cruises välja...


26.juuli. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar