teisipäev, 31. juuli 2018

Pärlselja rannas

alt paistab saunalina, ausõna...

 Nagu arvata oligi, oli hommikul tõustes leitsak tagasi ning plaan rajale minna nurjus. Aga ju pidigi nii minema, sest meie päev kujunes ülimõnusaks. Nimetagem seda siis "Anneli päevaks," sest just tema on "süüdi" selles kuhu me täna jõudsime.

 Mööda "Romantilist Rannateed" sõita on ülimõnus. Nii me peale seda kui Anneli Pärnus autorehvid vahetatud sai, raannateele kulgesimegi. Pärlselja rand asub kaugel Pärnumaa otsas, õigupoolest peaks ta vast kuuluma nüüd Lääneranna valla koosseisu, kuigi vahetult enne seda asub Tõstamaa alevik, mis on Pärnu linna kooseisus, segane maailm, aga armas ikka ka. Ühesõnaga, kes veel ei tea siis Pärlselja asub suhteliselt Varbla lähistel, peale Tõstamaad, Kastnat, Vaistet. Kohe seal samas kõrval asuvad veel paar randa, millest üks on Varemurru rand ja teine Matsirand. Pärlselja jääb siis vahepeale. Juba nõukogude ajal korraldati seal lastelaagreid-toona kandsid need pioneerilaagrite nime. Ka täna on lapsed seal laagris ja vahetult enne meid läks kogu laagriseltskond randa. Nii saigi rand rahvast täis.

 Imeline kohake see Pärlselja. Miskipärast meenutas rand mulle Portugalis asuva kaluriküla- Aveiro randa, olgugi, et sealne rand on Atlandi ookeani ääres ja kordi võimsam. Aga ma võin tõmmata mõningaid paralleele, fotod on saranased.

 Vesi oli ülisoe, lausa kuum oli kalda äär. Sinivetikaid ei olnud ja laineid ka üldse mitte. No nii soojas supis pole ma vist kunagi enne käinud. Sain endale taas roosa tagi selga, kuigi eelmisereedene punetus on alles ja nahk aina koorub. Aga liiga ma ei teinud, olin lõuani vees, sest rand läheb üsna ruttu sügavaks, ei pea pikka maad läbima. Mõnus oli.

 Ja edasi sõitsime mööda romantilist rannateed (vist kogu ranniku läbi, isegi tupikusse sattusime) Anneli koju Kabristesse, kus sai väliduši mõnusid nauditud ning ka selle vesi oli mõnusalt soe. Värskendus missugune! Ühiselt tegime ka süüa ning sõime. Maa õhk oli fantastiline ja isegi ükski mutukas ega putukas ei tüütanud meid. Vaid kaks perekoera olid seltsis, sest perekassid on natuke ujedad. Ralfi ja Tessa jäädvustasin fotodele ka.  Aitäh, kallis Anneli, selle mõnusa päeva eest! Loodan et kohtume enne veel, kui sa juba järgmisel nädalal Lapimaale tagasi sõidad!

 Fotod kõnelevad ja kõnetavad:
väike reklaam ei tee paha...
siit me lähme...
Pärlselja rannas
imeline, nagu Atlandi ääres...
laagrilapsed said loe vette joosta...
Anneli, Germo ja laagrilapsed...
üle liivaluidete...
rannatee
vihje: mul on tiivad...
poose kuulub asja juurde, muidu te ei usu, et ka mina käisin Pärlseljal :)
Germo peseb
väiduši all oli mõnus...
3 aastane Ralf
15 aastane Tessa
Ralf ja Anneli
Anneli, Ralf ja Meida-memm :)
hakkisin värskeid tomateid...
Germo ja Ralf
ilus...
papud
nämm-nämm


31. juuli. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar