teisipäev, 22. mai 2018

LEPATRIINUPÜÜDJA- Kiiri Saar


  Kell 3.04 panin öökapilt riiulise Kiiri Saare esikromaani "Lepatriinupüüdja."
Kui ma seda raamatut lugema hakkasin, tundus, et algus venib. Vahepeal jäigi see öökapile seisma, sest tõesti, tõesti raamatu algus ja pealkiri ei köitnud. Aga olles eelnevalt palju sama autori teoseid lugenud, võtsin raamatu uuesti kätte, sest mulle Kiiri käekiri väga meeldib.

 Romaan kiskus ühelt maalt nii põnevaks, et mul on lausa kahju, et loetud sai. Päriselt. Olgugi, et ma eriti ulmefänn ei ole, kisub süžee ulmeliseks, oskab autor nii põnevalt ulme ja reaalsuse omavahel kokku põimida, et ma jäin sellesse kõigesse tõsimeeli uskuma.

 Prototüüpideks on kaks õde, kes on totaalselt erinevad, üks neist, see kenam- Justine, on seikleja ja võtab elult kõik mis elu pakub, jõuab oma iluga kõrgseltskonda, olles suhtes tippfotograafist afroameeriklasega, sellise rastapatsidega latiinoga, kes tundub kõikide naiste ihaldusobjektiks olevat.

 Teine õde, tagasihoidlik konservatiiv Jette, kes armastab meeletult lugeda ja Goldeni õunu süüa, on kodukana tüüpi tegelane, ristvastanud õele ja üldse mitte kena näolapiga.

  Ühel päeval juhtub midagi ning Jette ärkab Justine kehas ja see muudab tema maailma tundmatuseni. Glamuursed peod, orgiad ja fotosessioonid, mis olid tema õe lahutamatud kaaslased, saavad tema kaaslasteks. Isegi latiinomehest hurmur saab tema kallimaks. Aga kas ta suudab armastada õe kallimat? Mis saab edasi? Kas õed saavad endise elu tagasi? Sellest kõigest loe ise. Mina lugesin ja olen sellest raamatust väga vaimustuses ja isegi peale lugemist ei häiri mind pealkiri, mis algselt meenutas mulle millegipärast ühte lapsepõlveraamatut "Poiss ja liblikas."

 Ja kui oskuslikult oskab Kiiri "elada teise keheas!"

 Just avastasin, et praegu saab selle romaani Rahva Raamatust lausa poolmuidu. Sealt lehelt kopeerin ka info siia, nagu ikka.RAAMAT

LEPATRIINUPÜÜDJA

Autor: KIIRI SAAR
 2 Google +0  0 Share0
Mis juhtub siis, kui ennast suures maailmas väikese halli hiirekesena tundev noor naine ärkab ühel hommikul oma kaunitarist õe kehas? Raamatutemaailma asemel satub ta ühtäkki Tallinna glamuurseimatele pidudele ja võimukate meeste tähelepanu keskpunkti.
Fantaasiarohke ja humoorikas lugu, mille kulgedes kaotab ja leiab Jette oma sisemise mina. Aga armastuse???
8.99 1.96 €
KAUPLUSES PÜSIKLIENDILE: 2.19 €
KAUPLUSES: 2.30 €
KAUP KÄTTE: KIIRTELLIMUSEGA:
TÄNA 22.05Aitäh, hea Kiiri, et selle raamatu kirjutasid!

22. mai. 2018.a.
Vana-Rääma


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar