neljapäev, 17. mai 2018

Jaansoni rada 101. päev

ma paistan oma 1.70 pikkuse juures siin nagu päkapikk...

 Tõeline hoog on taas sees. Täna õhtul oleksime peaaegu terve raja ette võtnud, aga sihuke tunne, et kogu maailma sääsed saadeti meile kallale, nii me lõppeks 8 km-ga piirdusimegi. No nii kohutavalt palju oli sääski peale pisikest vihmasabinat. Jah, just siis kui me koduuksest välja astusime ning pildistamiseks poseerima hakkasime, hakkas sadama, mis kohe ka möödus, minutitega. Märjaks me ei saanud, kuigi see soe vihm poleks tükki küljest võtnud, aga paljud vist arvavad et võtab, sest rajal polnudki peaaegu inimesi.

 Nagu fotodelt näha, sain ma Germo juuste pügamisega ühele poole. See oli siis elus teine kord kui ma juukselõikusaparaadiga juukseid lõikasin, seega andke andeks kui väga ei õnnestunud. Kunagi, aastakümneid tagasi sai pidevalt juukseid lõigatud, aga vaid kääridega. Nii vähe oligi Germol õnneks vaja ja kogu tänase päeva ta säras. Enam ma juuksurisse ei lähe, noorem poeg ostis meile aparaadi ja lõikan ise. Maksin juba iga kuu Germo juuste ja habeme lõikamise eest 10-12 eurot, see on liig mis liig. Aparaat maksis vaid 19.90 eurot, igal juhul tasub see endale soetada.

 Ahjaa, Germo pani ka uued tossud jalga, oli nende üle nii õnnelik, et kippus rajal muudkui poseerima. Endine Päikesepoiss on tagasi! Jah, ta viimasel ajal tuletas mulle päevas mitmeid kordi meelde, et juuksed ja habe vajavad pügamist, aga ma ei suutnud ennast selle kuumusega korrale kutsuda. Täna suutsin.

 Nagu ma juba mainisin, kepikõndisime 8 km ja meiega oli veel naabrinaine Maarja. Maarja ei pea küll kaalust alla võtma, aga kepikõnd ei ole ainult kaalulangetamiseks, vaid on ka lihasmassi tõstmiseks ja Maarjal on seda vaja. Väga paljud on imestanud et miks Maarja rajal kepikõndimas käib, et tal ju pole vaja alla võtta, on niigi peenike, aga jah...liikumine on puhas tervis, ka alakaalulistele, seega me tuhiseme igal kümnel juhul edasi.

 Germol on kole suur kõht ette kasvanud, ometi omast arust ma piiran ta magusa söömist. Aga tegelikult on tal oma haigusega lihastoonus lodev ning kepikõnd tõstab ka seda, nii on ka Germo jalad läinud musklisse. Päris tükk tegemist oli osade eelmise aasta lühkarite jalga saamisega. Kuidagi peaks selle kõhu ka eest ära saama, see on meie mõlema probleem. Täna panin eelmise aasta lühkarid, mis olid mulle suht ümber, jalaga, need on nüüd nagu jahukotid. Aga kanda saab, kasvõi rajal, sest need on kummiga. Aga taas oli mõnus tunne ja rõõmustasin oma saavutuse üle. Iga pisemast asjast tuöebki rõõmu tunda, see viib sihile.

 Olge terved!

Väike fotogalerii ka:
1 km läbitud...
Germo poseerib oma uue soengu ja uute tossudega :)
ja ilma prillideta...
Endel, pthüi, pthüi,,,Margit ikka :P
nad on jõudnud oma töödega edasi...
2 km läbitud...
3 km läbitud...
informatsiooniks!
4 km läbitud...
võrratu!

16. mai. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar