laupäev, 9. november 2019

ELU VÕTI - Inga Raitar


 Öösel punkt kell 2.30 sulgesin selle raamatu, sain leotud. No õudne kui su kätte satub raamat, mille pärast unustad isegi magama minna! Täiesti lõpp kui hea kirjanik on Inga Raitar! Päriselt!
 Inga Raitari raamatuid olen enne ka lugenud ning nüüd võtsin eesmärgiks kõik ta raamatud läbi lugeda sest need on 100% minu maitsele. Tema loomingust jooksevad alati läbi müstilised ja maagilised jooned, need ei lähe kunagi liiga ulmeks ära. Raitari käekiri on küll kergesti loetav, kuigi tema teosed on sedavõrd seiklusrikkad ja targad et vahepeal on lausa raske seda tarkust ja teamisi endasse ahmida. Üleni tark raamat, targa autori sulest!

 Ma ei saa aru inimestest keda ei huvita ajalugu ja kes on uhked selle üle et nad ei loe. No ei saa! Kuidas saab mitte lugeda? See raamat on ajaloolilne, lausa maailmaajalooline, nii võib öelda? Raitar jutustab ülipõneva ja seiklusrikka loo mütoloogihuvilisest (ja mitte ainult!) naisest, kes reisil olles tutvub samade huvidega mehega. Juba nimed on müstilised _ Kirilee (Lee) ja Thor. Need peaks mütoloogiahuvilistele juba ise palju kõnelema. Mütoloogia on mind ka paelunud kogu elu, sestap leidsin siit raamatust väga palju äratundmisrõõmu. Lausa liiga palju, sest nii suurt teadmistepagast, nagu Raitaril on, minul ei ole. Aga lugemine ju annabki selle. Kas keegi tahab vastu vaielda?

 Ühesõnaga võõrsil tutvuvad eestlasest naine ja mees. Seiklus viib neid kõrbesse, kus nad hätta jäävad aga viimase veetilga haigele beduiininaisele loovutavad ning beduiinilapsed kingivad neile ühe anuma, uhh!, ühe väga, väga tähtsa anuma ja papüüruse. Beduiinilapsed on kindlad et valgete väljamaalaste näol on tegu Inglitega. Ja siis alles seiklus algab. Tohutult põnev seilklus!

 Romaanist ei puudu allilmategelased, nii satuvad peategelased kordi eluohtlikku situatsiooni. Kas ja kuidas nad sellest välja tulevad, sellest loe juba ise!

 Kõik need viikingid, šamaanivõimetaga Odin, beduiinid, kunstivargad jne....loovad ülipõneva süžee, sa loed ja loed ega saagi raamatut käest! Kas sina teadsid et Odini haud asub Eestis? :) Võta see raamat lugemiseks!
Tohutult põnev!

 Autorile suur kummardus et ta niiiivõrd põneva romaaniga lugejaid lummab, aitäh!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

ELU VÕTI

Autor: INGA RAITAR
 1 Google +0  0 Share0
Üks iidne saladus. Kaks inimest. Kolm muistset käsikirja.
Puhkusereisil Egiptusesse leiavad ärimees Thor ja filoloog Lee iidvana üriku, mis salapärasel viisil seob muistse Põhjala ja Muinas-Egiptuse salateadmisi. Ometi pole nad ainsad, kes soovivad mõistatust lahendada. Algab pöörane kihutamine läbi erinevate riikide ja müstiliste paikade. Samal ajal saladuse võtme leidmisega tuleb mehel ja naisel lahendada ka nende endi vahel toimuv ning mitte vähem keeruline müsteerium. Kui mängu sekkub ohtlik salaorganisatsioon, saab selgeks, et iga tehtav valik võib mõjutada mitte ainult nende elu, vaid lausa maailma ajalugu.
ISBN 9789949454860
Ilmumisaasta 2010
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 271 lk
Mõõt 222x148x21 (mm)
Kirjastus AJAKIRJADE KIRJASTUS
Lisamise aeg: 30.04.2016  Toode pole saadaval

9. november. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar