laupäev, 9. november 2019

COMO JÄRVE ÄÄRES - Regina Jaakson


 Nonii, loetud sai Regina Jaaksoni järjekorralt teine raamat. Ausalt öeldes ma ei saanud jupp aega aru mis žanrist raamatuga tegu on. Kui oleks reisikirjeldusega, siis ma oodanuks reisikirjeldust, aga seda on siin väga minimaalselt. Oleks tahtnud tutvuda Como järve ümbruste linnade ja külade kultuuridega või vähemalt palju kiidetud itaalia menüüga lähemalt, aga sain vaid mitmeid kordi oliivipirukat proovida ja ma pole kahjuks ka pirukasõber. Ei saanud aimu ka millest need Itaalia toidud koosnevad, kaasa arvatud pitsad.

 Teema ja kaaned tunduvad romantilised aga romantikat leidsin siit vaid näpuotsaga. Jah, kultuuri leidsin ka, nagu raamatuski mainitud on, kehakultuuri....Kahjuks.

 Ma olen alati maininud et ma ootan ühest heast raamatust seksi, sündi ja surma jne...aga siin on vaid seksi, seksi, seksi....ja veelkord seksi! Regina! :D No kui raamat on pühendatud oma mehele siis mehele see mõjub aga minu jaoks jääb liiga magusaks, väga, väga magusaks. Jah, kui need seksistseenid (mis on ka liiga detailsed, ei anna midagi juurde) oleks need süžeesse tulnud lõpu poole, peale teatud situatsiooni, oleks kõik kena olnud, aga...seksitseenid varjutavad raamatu. Nii et raamatut sulgedes ei jäänud mulle eriti muud meelde kui seks, seks ja veelkord seks. Jah, seks on elus tähtsal kohal, ka armastuses, seks on elujõud, aga...ma arvan et nii mõnigi seksiseiklus sellest raamatust oleks võinud jääda magamistoa seinte vahele.

 See ei ole kindlasti reisikirjeldus, see on tõsieluline (?) dokumentaaljutustus, sest romaan ka see ei ole. Reisikirjeldused aga viivad lugejat reisipaikade kultuurilistesse kohtadesse, kõnelevad spetsiifilistest (teatud riigi, maa , küla) kommetest, mitte magamistoa seinte vahel toimuvast. Seda saab ka Eestis harrastada!

 Lugesin ja lugesin, ausalt öeldes naudin Regina käekirja ning muudkui otsisin asja pointi, sest Como järvest ei saanud ma midagi teada. Aga kui mängu tuli (korraks) Alessandro Volta, tekkis mul see vau-efekt. Aga vaid korraks. Rohkem ma Como ümbruse ajaloo kohta kahjuks teada ei saanudki. Nii et tunnet et tahaks Como järve äärde minna ei tekkinud.

 Aga see on alles Regina Jaaksoni teine raamat, tema käekiri, positiivsus ja kirg, mis kumab ka läbi ta loomingust, on ilusad ja edasiviivad jõud. Kindlasti loen tema raamatuid veel ja veel.

 Ahjaa, ka mina tahtsin peale Portugali reisi Portost reisikirjelduse kirjutada aga kirjutasin oma muljed pigem romaanitriloogiasse "Elu pärast elu." 1. osa "Trevori juhtum." 2. osa "Maris kolib Portosse" ja 3. isa "Tagasi koju." Tundsin lihtsalt et ma ei saanud sellist kultuurilaksu et sellest reisikirjeldus kirjutada.

Aitäh, Regina, et selle raamatu kirjutasid! Müügiedu!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

COMO JÄRVE ÄÄRES

 2 Google +0  0 Share0
,,Naeratasin pehmelt ja minu mällu kerkis pilt minust... pulmakleidis. Ilusas valges maani kleidis.
Ma polnud end kunagi sellisel kujul ette kujutanud. Aga see oli hurmav. Leidsin, et soovmõtlemine polnud keelatud ja nii ma sellest kaunist päevast unistama hakkasingi.... Rannaliivale oli kaunilt seatud üle meie peade kaarduv metallist sepistatud iluvõre, seda katsid valged ja punased väänroosid. Suurte, lopsakate õitega. Meie Andyga seisime selle ilusa kaare all.
Päike oli vaikselt loojumas, heites veel kauneid oranžikaid helke merele."
Romantiline reisikirjeldus „Como järve ääres“ on Regina Jaaksoni teine raamat. Autori debüütraamat on „Kõige magusam vili“.
ISBN 9789949735952
Ilmumisaasta 2019
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 90 lk
Mõõt 209x148x6 (mm)
Kirjastus HELI KIRJASTUS
Lisamise aeg: 01.11.2019   
15.99 €
Kaupluses püsikliendile: 15.19 €
Kaupluses: 15.99 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega: teisipäev 12.11


9. november. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar