laupäev, 5. jaanuar 2019

MURTUD SÜDA - Ebe Padu


 See on nii kummaline, et osad raamatud, mis on kurva või lausa jõhkra alatooniga, tekitavad vastikust ning sa ei taha neid lugeda, või loed vastu tahtmist. Viimase asja puhul just sellepärast, et ootad ja otsid mingit positiivset pointi asjas, raamatus, et ehk muutub midagi paremaks, ehk annab raamat sulle midagi, aga sa ei leia. Aga mõne raamatu puhul on asi teisiti. Nagu näiteks Ebe Padu esimese täiskasvanutele kirjutatud romaani "Murtud süda" puhul.

 Olgugi, et raamat on, pehmelt öeldes, väga kurb ja koguni jõhker, paelus see raamat mind, pani lugema ja ma ei saanud enne magama jääda kui loetud sain. Nii lugesingi hommikul kella viieni.

 Merle, pere (vanuselt) teine tütar, kes on üdini isa laps, keda ta jõhkardist isa kuulab, püüab kogu raamatu vältel otsida põhjust miks isa on selline nagu ta on. Ka imestab Merle, miks ühel päeval isa 12 aastaks vangi satub.
  Jelena abiellub enadast palju vanema mehega, et saada kodust eemale, eemale kasuemast. Tal on esimesest suhtest tütar Ester, keda pereisa Andero ei salli, nagu ei salli ta paljusid asju, näiteks ka punast värvi. Jõhkardist kasuisa sõna maksab kodus, ta on vägivaldne ja väga julm. Kasutütar Ester ja ema Jelena elavad kohutava hirmu all, kartes, et isa tapab nad. Miks muidu Andero kaevab elamise alla hauasuuruse augu ning müürib keldriakna kinni?

 Ühel päeval tuleb ilmavalgele tõde, et Andero vägistas aastaid oma kasutütart ( alates sellest kui kasutütar Ester oli 9 aastane) ning kasutütar ei saanud aru mis toimub, ta arvas, et nii peabki, et isa sõna tuleb kuulata. Kuni lõpuks ta enam ei suutnud ...

 Mis saab edasi? Kuidas see jõhker olukord muutub ja kas üldse muutub? Mille eest ja kuidas lõpuks Andero vangi satub? Sellest loe ise. Mina soovitan seda raamatut lugeda, sest tegelikult on väga paljudel kappides peidus luukered, aga nendest tihtilugu ei räägita, ei juleta rääkida.

 Uhh, ma ütlen, põnev raamat!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

MURTUD SÜDA

Autor: EBE PADU
 1 Google +0  0 Share0
Väikesel Merlel on isast kahju, lõputult kahju, ehkki ta näeb isa julmust teiste pereliikmete kallal. Ta usub, et pere rõõmsad hetked kaaluvad siiski halva üles. Väikesest tüdrukust peale püüab ta olla lepitaja oma ema Jelena, vahelüli kasuõe Esteri ning isa Andero vahel, kuid tema suutmistest ja oskustest jääb napiks. Nõnda ei saa ta ka aru, miks isa lõpuks kaheteistkümneks aastaks trellide taha satub. Merle ei loobu isast isegi siis, kui ta on täiskasvanuks saanud. Ta püüab ikka veel perekonda koos hoida.
Peresuhteid käsitlev romaan on seni lastekirjanikuna tuntud Ebe Padu esimene raamat täiskasvanutele.
ISBN 9789985657713
Ilmumisaasta 2010
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 127 lk
Mõõt 205x140x8 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 30.04.2016 
Kaupluses püsikliendile: 3.94 €
Kaupluses: 4.15 €


5. jaanuar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar