neljapäev, 17. jaanuar 2019

PAARISHÄRJAD - Mati Soonik


  See on esimene romaan, mille ma Mati Sooniku raamatutest läbi lugenud olen. Raamatu pealkiri "Paarishärjad" õigustab ennast igati ära.

 Kui ma raamatut lugedes olin pisut skeptiline, kuna süžee on veidike sassis, üks lõik räägib ühest versioonist, teine teisest, siis ajapikku harjusin sellega ja enam ei häirinudki. Raamatu algus meenutas mulle Silja Vaheri raamatuid, mille süžeed on totaalselt sassis ja korduseid on liiga palju, need pigem võtavad, kui annavad juurde. Silja Vaheri raamatute lugemisest olen küll loobunud, aga Mati Sooniku raamatuid loeks veel. Loengi, sest üks neist on veel öökapil ootamas.

 Mati Sooniku "Paarishärjad" tagakaane tekst on juba minu jaoks täiesti vastuvõetamatu, esimesed laised on:
 Reinu elu oli hiljuti täitsa korras. Tubli naine, seksikas armuke, kolm armsat tüdrukutirtsu jne....
  No kuidas saab olla elu täiesti korras, kui mees peab armukest? Täiesti hukas minu meelest! Õige mees, kui siin on veel rõhutatud, et elu on täiesti korras, ei pea iial armukest! Uhh. Vastik, vastik!

 Nagu raamatu tagakaane tekst juba vihjab, on raamatu läbivaks teemaks armukesed, alkohol ja seks. Kõike on liiga palju. Kohe liiga, liiga palju! Liiga detailselt on lahti räägitud ka teatud teemad, mis mind veidi häirisid. Aga samas on raamat väga eluline, kirjutatud loetavas kirjas ja usutavalt. Nagu oleks kellegi elulugu kaante vahele saanud.

 Lõppkokkuvõttes oli mul isegi kahju, kui raamat loetud sai, aga oleks oodanud teistsugust lõppu, aga see on vaid minu arvamus. Mati Sooniku raamatud on täitsa loetavad!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

PAARISHÄRJAD

Autor: MATI SOONIK
 1 Google +0  0 Share0
Romaan ühe hariliku eesti pere argipäevast. Reinu elu oli hiljuti täitsa korras: tubli naine, seksikas armuke, kolm armsat tüdrukutirtsu, mõnus korter koos kõige vajalikuga. Nüüd on tal korter põlenud, naabrinaisest armuke surnud, asjadest on järel vaid riismed. Paar nädalat hiljem saab surma ka talle väga lähedane vend. Kogu selle murekoorma keskel mõistab peategelane, kui olulised on suguvõsa ja perekond. Elu on nii seatud, et inimesed on abielus olles teineteisele raskustes toeks, isegi kui alati kõiges ühel meelel ei oldagi.
Samalt autorilt saada veel: Seelikukütt,Tiivaripsutus.
ISBN 9789985658000
Ilmumisaasta 2010
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 142 lk
Mõõt 205x140x10 (mm)
Kirjastus EESTI RAAMAT
Lisamise aeg: 16.07.2010  Toode pole saadaval







17. jaanuar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar