kolmapäev, 9. jaanuar 2019

RISUMÄE - Marje Ernits


 Ma ei tea mitmes Marje Ernitsa raamat see "Risumäe" on, mille ma läbi lugesin, sest loen antud autori raamatuid tihi ja need meeldivad mulle väga. Miks?

 Marje Ernitsa raamatud, nagu maalidki, on mulle kuidagi väga hingelähedased. Need on nii elulised ja kergesti loetavad, et jäädki uskuma, nagu oleks otse elust maha kirjutatud. Võibolla ongi, no kasvõi suurel määral. Ega mina ju ei tea, sest mul pole au autorit tunda. Olen tema tegevust jälginud facebookis, aga tundub, et tänaseks on autor kahjuks oma fb konto sulgenud, mis on ka mõistetav, sest fb-s viibimine röövib väga palju kvaliteetajast.

 Antud raamatus on ohvriks 49 aastane meesterahvas Apo, kelle eksnaine röövib ta nii paljaks, emigreerudes Soome. Isegi oma eksabikaasa käeproteesi teeb rahaks. Kohutav!

 Apo, kes on eluratta kodarate vahele jäänud, üritab, peale enesetapukatset, uuesti ennast jalule saada, kuid siis aetakse ta korterist välja. Mees ööbib äsja lahkunud tädi aidas. Ühel päeval kolib Risumäe barakki ja üritab hakata meeste varjupaika looma, kuid ka see jookseb liiva. Mis saab edasi? Loe! Mina lugesin ja elasin Apole väga kaasa. Alati ei ole naised ohvrid, kuigi millegipärast seda nii arvatakse.

 Raamatus on ka helgemaid hetki, nii ootasingi mina, et lõpp oleks helgem, sest siit jookseb ka läbi armastuselugu - esimese armastuse lugu...

 Kindlasti loen veel Ernitsa raamatuid.
Aitäh, Marje Ernits, et selle siskuka ja elulise raamatu kirjutasid!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

RISUMÄE

Autor: MARJE ERNITS
 1 Google +0  0 Share0
Apo Hõrak tunneb, et ta ei ole enam kellelegi vajalik mees, naine ja tütar läksid ära Soome uuele ringile, ka kodu on maha müüdud, kuid mees tahaks veel elada ja tööd teha. Ta elatub juhutöödest ja taara korjamisest. Ühel päeval läheb mees vallavalitsusse järjekordselt tööd otsima ja oma häda kurtma.

Temast saab Risumäe baraki peremees ning Apo sõna on seaduseks teiste ajutist varjupaika otsivate meeste seas, kes pages kurja naise eest, kes vajas külma talve eest lihtsalt varju. Apo tuleb vallas välja ideega ehitada Risumäele päevakeskus elu hammasrataste vahele jäänud inimestele. Möödub mõni aeg enne kui projekt saab vajalikud kinnitused ning eurorahad liikuma, sel ajal aga juhtub Risumäel nii mõndagi...
ISBN 9789949450299
Ilmumisaasta 2010
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 174 lk
Mõõt 210x145x14 (mm)
Kirjastus TORMIKIRI
Lisamise aeg: 30.08.2010  Toode pole saadaval



9. jaanuar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar