teisipäev, 29. jaanuar 2019

KIIKUDA TUULES - Marje Ernits


 Järjekordne Marje Ernitsa raamat sai loetud. Sedakorda on selleks psühholoogiline romaan, mis kõneleb "kõrgustesse" pürgivast noorest naisest Railist, kes raha ja kuulsuse nimel unustab ära, et tal on olemas ema ja isa. Isa elab väljamaal ja ema teises Eesti otsas. Railile on tähtsam seks ja positsioon, ta häbeneb oma vanemaid ja ei külasta neid. Alles siis, kui on juba hilja, toimub naises muutus. Alles siis avanevad ta silmad...

 Tänapäeval on maailm valla, noorem genetarstsioon lahkub kodumaalt või kodulinnast/külast ja unustab et neil on vanemad, et nende lapsed vajavad ka nende vanemaid. Nii ootabki Raili ema Ada et tütre pere teda külastaks. Ise ta ei julge enam helistadagi, sest tütar on alati tõrges ning mainib, et tal on kiire.

 Ada surebki üksindusse ning tagatipuks külmub majja ära. Tüter ei tea midagi, tema sõitis äri eesmärgil isale väljamaale külla, ikka raha pärast. Isa sureb temaga ühes autos sõites, nii juhtubki, et Raili kaotab ema ja isa üheaegselt. Kas ei pane selline asi mõtlema?

 Tohutult hea raamat Marje Ernitsa sulest! Kahe õhtuga lugesin läbi, sest eile õhtul ma lihtsalt ei suutnud seda käest panna.

 Lugege! Ma niigi palju reetsin juba oma blogipostitusega.

Aitäh Marje, et oled nii hea ja elulise raamatu kirjutanud!

Rahva Raamatu lehelt:


Raamat

KIIKUDA TUULES

Autor: MARJE ERNITS
 1 Google +0  0 Share0

Enamik Eestis tegutsevatel naisfirmajuhtidel on pea samasugune elu nagu peategelasel Railil. Hommikul esmalt ise üles, seejärel lapsed sööta ja kooli saata, ainult et igaühel ei ole koduabilist käepärast võtta. Railil on, sest ta abikaasa on tuntub arhitekt, kes töötab suure osa aastast välismaal. Ja selleks lühikeseks perioodiks, mil ta koju jõuab, püüab Raili teha mehe heaks kõik endastoleneva unustades omaenda emaga suhtlemise. Teel Riiast Tallinna poole mõtleb ta korraks ema juurde sisse põigata, kuid ema enam polegi...
See ei ole kurva alatooniga, kuid mõtlemapanev lugu tänapäeva kiire naise elust ja väga tõene.

Marje Ernits tunnistati 2009. aasta enim loetud naisautoriks raamatukogulaenutuste põhjal.
ISBN 9789949450282
Ilmumisaasta 2010
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 159 lk
Mõõt 210x144x13 (mm)
Kirjastus TORMIKIRI
Lisamise aeg: 15.06.2010   Toode pole saadaval




29. jaanuar. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar