esmaspäev, 7. jaanuar 2019

TRIINU LOOD 2. osa - Erika Salumäe


 Läksin eile õhtul varakult voodisse, et taaskord läbi lugeda Erika Salumäe lasteraamat "Triinu lood 2. osa." Miks taaskord? Sellepärast, et ma olen üks esimesi inimesi, kes selle raamatu läbi luges juba enne raamatu sündi. See on minu koostatud raamat nr 2. Et mis mõttes koostatud?

 Nii nagu "Triinu lood 1. osa" puhul, toimus kõik ka selle raamatu sünni puhul. Erika saatis muudkui peatükke mulle, mina lugesin läbi, eeltoimetasin, tegin korrektuuri, lisasin kenasti kõik peatükid faili kokku, ka illustraatori Jana Valgega käis vilgas koostöö jne..jne...Ja tohutu rõõm on hoida käes seda raamatut, sest olin pmst selle sünni juures. Meie tiim: Erika Salumäe, mina, Jana Valge, kirjastaja Heli Künnapas jt...töötab nii hästi, et me jätkame. Ja nüüd jääme pikisilmi ootama järgmist raamatut, sarjast kolmandat,"Triinut." Ka Erika Salumäe luuleraamatuga käib endiselt töö.

 Kuna Erika elab Hispaanias, siis me suhtleme pikalt ka telefoni teel. Oi, kui pikki tunde me vestelnud oleme, nii nuttes kui naredes! Ja selles raamatus ongi see "Loiko teema" sees. Ja minul on au olnud kuulda ka kuidas Erika laulab ja saadab kitarril seda lugu. Armas. Aitäh!

 Triinu on saanud vanemaks ja lapsendatud ühte perre. Nende kodu asub väikelinnas, männimetsa veeres. Triinul on armastav isa, kasuema ja karm vanaema, kes teda kogu aeg koduseid töid tegema sunnib. Kange tüdruk saab hakkama kõigega, teeb sporditrenni, laulab, näitleb, õpib hästi ja temast on väga suur abi kodutöödes. Ta seltsib poistega, sest nende kodu lähistel ei ela eriti tüdrukuid. Poisid võtavad hapra tüdruku, kes osutub väga tugevaks, enda kaitsva tiiva alla, nii saab Triinu, ka tänu isale, võitu koolikiusajaist rikkurite lastest, kes teda "lastekaks" kipuvad norima.

 Triinul on juba lapsena soov saada kuulsaks, teha midagi suurt ära. Juba selles raamatus saab temast võitleja, aus ja vapper tüdruk, keda ei hirmuta miski. Ainult isa haigus ja vanaema poolt halb kohtlemine, teevad talle suurt valu. Aga muidu on raamat positiivne ja väga hariv. Lasteraamat peabki hariv olema. Ja tegelikult võiks seda lugeda ka täiskasvanud, nad tunneks palju äratundmisrõõmu, elaks kaasa Triinu spordivõistlustele, millest on vast ka ise kunagi osa võtnud.

 Tegelikult võiks see raamat olla koolides kohustusliku kirjanduse hulgas, nii saaks lapsed ka juhtnööre kuidas teatud mänge mängida, mis on võibolla tänapäeval- tehnikaajastul- unustustehõlma jäänud. Ja üleüldse on siin palju õpetlikku. Erika kirjutab väga hästi! Olgugi, et ma Pärnu esitlusel mainisin, et peatükke läbi töödeldes, pidin mõne hispaaniakeelse sõna eestikeelse vastu vahetama. Aga hea keelete valdajana, nagu Erika on, ma üldse ei imestagi :)

 Ahjaa, ühe telefonikõne ajal teatas Erika, et ta oli kirjutamisega nii ametis, et unustas isegi süüa. Kui see ükskord meenus, sõi, aga unustas nõud pesta, olles muidu pedantliku eluviisiga. Ta elas romaanis nii, et muu maailm oli talle teisejärguline. Mina siis kostsin;" tere tulemast kirjanike maailma!"

 Ka minu käest saate veel neid raamatuid osta, käest- kätte 12 euro eest ja posti panen 14.50 euro eest. Kiirustage!

 Mina igatahes soovitan seda lugeda, sest see on väga hea raamat! Aitäh, kallis Erika, et nii hariva raamatu kirjutasid!

 Lisan siia ka 5. jaanuari Õhtulehe artiklist paar fotot. See kõneleb Erika Salumäe lähiaja plaanidest.

artikkel Erikast 5. jaanuari Õhtulehes

artikkel Erikast 5. jaanuari Õhtulehes

Rahva Raamatu lehelt:

Raamat

TRIINU LOOD II OSA

 8 Google +0  0 Share0

Kasuperesse võetud Triinu elab väikelinnas ja saab peagi üheteistaastaseks. Seekordses raamatus viib ta meid aastasse 1973. Koduakendest välja vaadates paistab Triinule kaunis männimets. Tüdruk armastab seda metsa ja männipuid. Kui ta üle tee laiuvasse männimetsa astub, on tüdrukul tihti selline tunne, nagu astuks teise maailma. Männikate meeskonda kuuluvate sõpradega koos leiab Triinu ennast varsti võistlustules, kus tuleb Kasekate meeskonna poistega mõõtu võtta.
Olümpiavõitja Erika Salumäe teises lasteraamatus jätkuvad põikpäise Triinu sekeldused nii kodus kui koolis. Tüdruku visadus ja järjekindlus toob aga seegi kord talle edu mitmetes tegemistes.
ISBN 9789949732142
Ilmumisaasta 2018
Keel eestikeelne
Formaat Kõvakaaneline
Lehekülgi 130 lk
Mõõt 220x155x11 (mm)
Illustreerija JANA VALGE
Kirjastus HELI KIRJASTUS
Lisamise aeg: 28.12.2018 
18.9017.96 €
Kaupluses püsikliendile: 17.96 €
Kaupluses: 18.90 €
Kaup kätte: esmaspäev 14.01




7. jaanuar. 2019.a.
Vana-Rääma


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar