kolmapäev, 5. juuli 2017

EASTCON-i titaankeraamiliste nõude esitlus PARADIISIS



 Kui Eve mulle eile helistas ja PARADIISI kutsus, põiklesin ma algul vastu, kuna mul oli plaanis puude tegemine, ehk siis jätkuvalt puude saagimine (koos poolvenna ja Maarjaga) ning ladumine. On ju vaja omavoliliselt hõivatud kuur tühjaks teha, juhuks, kui keegi soovib meie majas asuvasse 3 toalisse korterisse kolida. 2 kuuri mul on täitsa olemas, ühte tuleb teisipäeval ahjupuude koorem, 2,5 ruumi musta leppa ja teine saab tuugalt pliidipuid täis, veel on saagida. Kui keegi tahab, saab ja tunneb et viitsib järgmisel teisipäeval ahjupuid laduma tulla siis aitäh! Samas on see ka mulle hea füüsiline koormus, n- ö. raja eest.

 Tänane rajalkäik asenduski pooleteistunnise puude ladumisega. Naasesime PARADIISIST poole kümne paiku, vahetasin riide ja läks tööks. Kaks riita on laeni laotud ja kolm poolikut. Poolvend laob need ka millalgi laeni. Jah, õhuaugu või kuuri lae all oleva nn aknaava jätsime tühjaks, et puud ja kuur saaks õhku. Enesetunne on nagu oleks rajalt tulnud, seega iga füüsiline koormus üha annab energiat ja tekitab ülihead tunnet. Nüüd aga lähemalt EASTCON-ist.

 Nagu ma ennegi siin maininud olen, võitis Eve kutse kuuele PARADIISI. Ausalt öeldes ega me ei teadnudki mis seal täpsemalt toimuma hakkab. Läksime viiekesi ja kõigile toodi lauda tassike kohvi ja koogitükk ka. Esitleja (ilmselt ma avalikult tema nime mainida ei tohi) esitles huvitavaid tooteid, rauast panne, potte, lehtrikujulisi potikaasi, ahjupotte jne...aga kõige rohkem meeldis mulle köögikombaini meenutav mahlapress (esimesel pildil). Ausalt öeldes arvasin ma, et see asjandus maksab roppu raha, nonii umbes midagi 1000 euro kanti, aga maksis vähem, ei maksa 500 eurotki. Press on väga tõhus ja selles saab teha tervislikke jooke, ka ilma viljalihata. Vihjaliha saab hiljem mis toidu sees iganes ära tarvitada. Meile pakuti ka värsket ja vitamiinirikast porgandimahla, mis valmis meie silme all. Sellepärast ma ilmselt energiast pakatangi. Mina igatahes sattusin mahlapressist väga vaimustusse ja tahaks endalegi, kuid ei saa hetkel lubada, kogun alles hambaraha ja Portugali reisi raha ka. Aga teie saate mind selles aidata, ostes näiteks mõne mu raamatu ;)

 Nüüd on selline asi, kuna esitleja usaldas mulle oma kontaktandmed ja ta on nõus tegema esitluse umbes 10 liikmelisele seltskonnale, siis kui kellelegi on huvi selle kõige vastu, andku mulle teada. Ütlen vaid, et poest te neid tooteid ei leia! Ahjaa, pannikaas, mis on nagu lehter ja kogub aurutilgad endasse, on ka väga, väga huvitav. Tihti juhtub ju nii, et pannilt kaant tõstes tilguvad aurutilgad pliidile ja lähevad kärssama, aga selle kaanega ei lähe vaid kogunevad kaane ääres olevasse kanalisse. Kohe panen pannipildi ka ja sealt saate lähemalt uurida. Ei hakka ma ka ümber trükkima kasutamis- ja hooldamisjuhendit, vaid lisan need siia pildina. Ava pilt suurelt (vajuta pildile) ja saad lugeda.

Lähema huvi korral kirjuta mulle siia kommentaariumisse, ajame pundi kokku ja meile tehakse esitlus.
Aitäh!

 No see PARADIIS on tõesti PARADIIS! Vaadeke kui kena seal on! Lahke baaridaam teadis või tundis mind kusagilt, no igatahes palus Annelit tervitada ja ootab meid kohvile. Ülla-ülla! Ehk isegi!

Fotod:
pann ja lehtrit meenutav pannikaas...
juhend 1
juhend 2
PARADIIS 1
PARADIIS 2
saetud puud...
ladusin riita...

4-5. juuli. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar