reede, 7. juuli 2017

PÄRNU KIRJARAHVA ANTOLOOGIA 3- Pärnumaa autorite ühiskogumik


 Möödunud öösel lõpetasin "Pärnu kirjarahva antoloogia 3" lugemise. Olgugi, et ma olen selle raamatu üks koostajatest, oli põnev seda paberkandjal lugeda.

 Selles kogumikus on avaldatud järgmiste pärnakate loomingut:

Tauno Jürgenstein
Margus Oopkaup
Erika Rosimannus
Margus Linnakivi
Siiri Metsamägi
Aili Mets
Kadri Pulk
Liisbeth Kirss
Daivi Jõerand
Aavo Kubja
Liisa Lotta Tomp

 Minu lemmikute hulka, kes mind selles raamatus rohkem üllatada suutsid, kuuluvad: Erika Rosimannus, Margus Linnakivi, Siiri Metsamägi, Liisbeth Kirss ja kahtlemata Liisa Lotta Tomp. Mingil põhjusel on just Liisa Lotta pilt kaanelt puudu. Miks? Ma pööraks just Liisa Lottale suuremat tähelepanu, sest tema lugu, mis ka selles raamatus olemas on, kõlas äsja lõppenud laulupeol. Luuletuse nimi on: "AGA TULE" ja see on variatsioon XII noorte laulupeoks. Imeline! Kuulata saate seda luuletust Liisa Lotta esitluses SIIT.

 Ja lauluna kuulata Liisa Lotta BLOGIST (vajuta sinisele kirjale)

 Tegelikult ilmus esimene "Pärnu kirjarahva antoloogia" 1998 aastal ja selle koostas SULEKLUBI (Toomas Kuter ja Luule Luuse). Kuna aga raamatule polnud järge aastaid ilmunud, otsustasin mina hakata koostama järjeraamatuid. Nii sündiski 2015. aastal "Pärnu kirjarahva antoloogia 2" mille koostaja ma olin ja nüüd siis 3. osa. Pärnakana ja Pärnu Kirjandusõhtute peakorraldajana oli see nagu asjade loomulik käik minu jaoks. On ju luule ja kirjutamine mulle üldse üks suur ja tähtis eluosa.

 Poetess Luule Luuse kirjutab PKA 1. saateks:


Antoloogiasse on koondatud Pärnu linna ja maakonna kirjarahva loomingut koos lühielulooandmetega. Paljud kogumikku kuuluvaist autoreist on Suleklubis koos käinud üle kahekümne aasta. Koostamisel on austatud kirjutajate isikupära ja püütud kogumikku valida pakutust parima. 
Luule Luuse.

******************************************************
meie kahe aasta eest...



Teises „Pärnu kirjarahva antoloogias“ osalevad autoritena (vasakult) Fil ehk Vallo Hallik, Anli Eha, Margit Peterson, Alari Papa Janson, Raul Majas, Evelin Laanesaar, Luule Luuse, Tiiu Lehiste ja (:)kivisildnik. Ja veel kuus inimest, kes esitlusel kohal ei olnud: Ulakas Tähesõdalane ehk Kristi Roots, Laura Roots, Mikk Pärnits, Andra Jõgis, Terje Heinmets ja Ants Klots. | FOTO: Urmas Luik

**************************************************************************

PKA 3 tutvustus Rahva Raamatu lehel:
12.57 11.94 €
12.57 11.94 € LISA LISA
RAAMAT

PÄRNU KIRJARAHVA ANTOLOOGIA 3

 3 Google +0  0 Share0
"Pärnu kirjarahva antoloogia 3" võtab kõige ebatavalisemal moel kokku Pärnus tegutseva kirjarahva mõttelennud.
Siit leiab nii tuntust kui tundmatust, reaalsust ja sürrealismi, tõde ja fantaasiat ja seda kõike läbi 11 täiesti erineva isiksuse.
Sisaldades riimluulet, vabavärssi ja mitmeid novelle ning lühijutte, leiab lugeja endale siit õõvastavalt joovastavaid tekste...
RAAMAT PÄRNU KIRJARAHVA ANTOLOOGIA 3 Autor: DAIVI JÕERAND, TAUNO JÜRGENSTEIN, LIISBETH KIRSS, AAVO KUBJA, MARGUS LINNAKIVI, AILI METS, SIIRI METSAMÄGI, MARGUS OOPKAUP, KADRI PULK, ERIKA ROSIMANNUS, LIISA LOTTA TOMP **********HINDA JA ARVUSTA (0)  3 Google +0  0 Share0 "Pärnu kirjarahva antoloogia 3" võtab kõige ebatavalisemal moel kokku Pärnus tegutseva kirjarahva mõttelennud. Siit leiab nii tuntust kui tundmatust, reaalsust ja sürrealismi, tõde ja fantaasiat ja seda kõike läbi 11 täiesti erineva isiksuse. Sisaldades riimluulet, vabavärssi ja mitmeid novelle ning lühijutte, leiab lugeja endale siit õõvastavalt joovastavaid tekste... ISBN 9789949581320 ILMUMISAASTA 2017 KEEL eestikeelne FORMAAT Pehmekaaneline LEHEKÜLGI 164 lk MÕÕT 210x148x10 (mm) KIRJASTUS HEA TEGU LISAMISE AEG: 19.06.2017


7. juuli. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar