teisipäev, 11. juuli 2017

Meie tänane rada möödus kuuris


 Juba teist aastat ostan ma oma talvepuud ühe ja sama inimese käest. Must lepp on üks parimaid küttepuid ja kahe ning poole ruumiga saan talve läbi. Just 2,5 ruumi puid toodigi mulle hommikul peale kella 8. Ärksin juba peale kella 7.

 Germo aitas umbes veerand ruumi puudest kuuri tassida, siis väsis, läks tuppa telekat vaatama. Aga hommikused nõud pesi kenasti ära. Tegelikult ma teda üles ei ajanud, aga sellel hetkel, kui ma läksin pangaautomaadist puude tarvis raha tooma, oli ta ärganud ja kohe kuuri tormanud, uni alles silmis ja kohvi joomata. Pangaautomaadi juurest tulles ütlesid mehed, et mulle on abiline tulnud. Aga ma ütlesin, et laon ise ja ajasin ta hommikust sööma, peale mida ta mulle mõneks ajaks appi tuligi. Ta on majarahval ennegi aidanud puudega asjatada, vabatahtlikult. Nii juhtuski, et umbes pooleteist aasta eest läks ta automaatselt naabrite puid tassima, sõnagi lausumata, mille peale naabrid ära ehmatasid. Ta tahab tegutseda aga tal ei ole püsivust (rajal ju tegelt on!), iga sülemi võtmiseks pean kogu aeg kiitma ja meelde tuletama, et võtku järgmine, aga see väsitab mind, nii lasingi tal tuppa minna ja tegutsesin ise. No ja ma ju olen selline (siin lööb Neitsi välja!) et mul peavad puud korralikult riidas olema. Nii saingi üksinda pisut üle 2 tunni nokitseda, tassida ja laduda. Täpselt enne vihma jõudsin ära. Aga see 2 tundi võrdub 10 km rada, seega on minu rada täna käidud.

 Nüüd juba sajab ohtralt. Juba hommikul vaatasin, et ilm on kahtlane, aga vanajumal soosis seda, et jõuaksin enne vihma puud laotud. Hea tunne on, samasugune tunne, nagu oleks just rajalt tulnud. Nüüd võib talv tulla. Olgu, olgu, ma tegelt ei oota talve, olen suvelaps. Aga puud on olemas ja teine kuur on pliidipuid täis, seega meel on hea ja toimus justkui mingi vabanemine. Ja ma ei väsi kordamast, et minu talvepuude ostmisele aitasite kaasa teie kes te möödunud aastal raamatukogudest mu raamatuid laenutasite. Aitäh! Igal aastal juuni lõpus saame (kirjanikud) raamatute laenutamise pealt palka. Aitäh, aitäh!

 Üks väike lõunauinak kulub marjaks ära, sest ööuni jäi 5 tunniseks vaid. Ja siis tuleb tomateid edasi hakkida, eks ikka mögina tarvis, sest hoidiste sissetetegmise aeg on juba ju alanud. Ja pesumasin tegi ka just minu eest töö ära. Kena teisipäeva!

2,5 ruumi musta leppa...
Germo tegi ka natuke tööd
esimene riit laotud, aga päris laeni ei ulatanud...

 Olge mõnusad!


11. juuni. 2017.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari:

  1. Tublid olete!!! Ma viimase 7 aastaga keskküttega majades laisaks läinud... ja igasugustest hoidistest teen ka vaid kurki ja veidi moosi... ;)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Heli, ma jätkuvalt naudin ahjuküttega elamist ja puudega mässamist. Elu keskküttega korteris teeb mugavaks jah ja ma kogu aeg Mais elades tundsin, et midagi on puudu :)Teen ka sellel aastal vähem sisse. Kuigi poisid armastavad väga moosi. Teen samuti moosi, kurki, seeni ja ilmselt ka veel tomatimöginaid.

      Kustuta