pühapäev, 3. jaanuar 2016

Vahel ehin ennast võõraste sulgedega

laulja, laulutekstide tõlkija ja laulupedagoog, minu kallis sugulane Eve Pärnsalu (pilt netiavarustest)


   Nagu ma juba facebookis kirjutasin toob uus aasta aina üllatusi. Nii leidis mind fb-st üles kallis sugulane ja kooliõde Eve Pärnsalu. Kiire elutempo juures ununevad vahel isegi lähedased inimesed, rääkimata kallitest sugulastest ja koolikaaslastest, kellega sai ometi kunagi kenasti koos aega veedetud. Luban alanud aastal olla hoolivam ja rohkem olemas olla oma kallite inimeste jaoks.

  Eve oli juba lapsena väga tark ja aktiivne tüdruk, käis Pärnu muusikakoolis ja temale külla minnes "klimberdas" ta tihti klaverit. Ühelt maalt meie kontakt katkes. Iga üks ju läheb oma radapidi edasi. Siis aastaid hiljem nägin teda "Massixiga" ETV saates "7 vaprat" ning rõõmustasin südamest Eve saavutuste üle.

   Ühel korral nägin teda ka Koonga kooli kokkutulekul esinemas, siis Lõpe klubis ning aastaid hiljem Pärnus, Chaplini kunstikeskuses. Siis saime ka pisut suhelda ning vahetasime telefoninumbrid. Kuid minu telefon kadus koos numbriga ja nii need aastakümned läinud ongi.

  Eve Pärnsalu kodulehte saate uurida SIIT.

Kopeerin ka väikese tutvustuse neile, kes ei tea kes Eve on:

Eve Pärnsalu
Laulja, laulupedagoog, laulutekstide looja ja tõlkija. Pärit Pärnumaalt, Lõpelt. Pärnu ja Vändra muusikakoolides õppis flöödimängu. Esimesed olulisemad vokaalsed ülesastumised Vändra Keskkooli päevil, alates 1990 tantsuansamblite solist. Otsakooli lõpetas oboe ja pop-jazz laulu erialal. Hetkel rütmimuusika lauljate õpetaja G.Otsa nim. Tallinna Muusikakoolis, Kehra Kunstidekoolis, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias, Saue Muusikakoolis.
Eve on esinenud Nõmme Jazzi korraldatud lauljate konkursil, Pori Jazz 2001 festivalil, Saaremaa Valsi konkursil, Imatra BB Festivalil, mitmetel Jazzkaare, Nõmme Jazzi, Eesti Kontserdi ja Eesti Jazzliidu korraldatud kontsertidel. Salvestused ansambliga Massix, ETV saates "7 Vaprat", helijälg plaatidel "Pigilind" (2001 ARM Music / Massix), "Beyond The Sea" (2003 Estonian Border Guard Big Band), "Piirist Piirini" (2009 Estonian Border Guard Orchestra). Laulutekstid koostöös ansambliga Massix ja muusik-heliloojaga Toomas Rull.
Pärnsalu on laulnud ansamblitega Smile, Eesti Piirivalve Big Band, Massix, Django's Hot House, Big Band Mickeys, Eesti Kaitseväe Orkester, T-A-A-A-P ning koos paljude eesti muusikutega, sh. Kristel Aer, Riho Lilje, Peep Ojaveski, Iljo Toming, Madis Arvisto, Henno Soode, Mart Soo, Themuri Sulamanidze, Juhan Tõhk, Margus Jürisson.

********************************************************************************************************

  Eve koos bändiga MASSIX

Eve Pärnsalu- TUULINE PÄEV

Nostalgitsev Margit
03.01.2016.a.
Mai

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar