laupäev, 2. jaanuar 2016

Õnnelikult uues aastas!

"pisike" perekass Kiti uuel aastal õnnelikult perenaise süles. sama õnnelik saagu teiegi aasta! 


    Juba viies aasta saabus mul vaikselt, koduses ja hubases õhkkonnas, eemal lärmist ja rahvamassist. Tõsi küll, eelmisel aastal sai kesklinna silla juurde ilustulestikku vaatama jalutatud, aga ilm oli pilves ja nähtavus nullilähedane, kuid sellel aastal imetlesime seda ilu maja aknast, sest oli selge ja karge ilm. Kargus sai ka otsustavaks, et võtame uue aasta vastu kenasti toasoojas ja teleka ees.

   Möödunud aasta lõpul võis Mai elamurajoonis ilutulestikku näha juba tervelt kuu aega, kuna inimesed, kas on kärsitud või on selleks mingi muu põhjus, paugutasid lausa ööpäevaringselt.

   Mina ise Mai elamurajoonis uut aastat vastu ei võtnud. Minule tuli see kombekohaselt Vaeste Patuste Alevis kallite inimeste seltskonnas. Tuli kenasti ja meeldejäävalt, šampuse, maitsva söögiga teleka taga.

  Tänud sõbrad, kes te vastu hommikut helistasite ja külla kutsusite! ;)

 Ja tänud kõikidele kes sms-sse, mms-sse ja igasuguseid teisi messe saatsid! Ma ei saa kõiki millegipärast oma telefoniga vastu võtta ja ise ma ei sõnumeeri ka. Aga fb ajajoonelt ehk saite õnnesoovid kätte.

  Uus aasta on alanud, algas küll vaikselt, kuid kohe läheb tööks. Pealegi on see minu jaoks elumuutuste aasta, suurte elumuutuste aasta, kuid üksikasju ma veel ei reeda, pole õige aeg.

  Vaadates tagasi 2015.aastasse olen ma siiralt tänulik Heli Künnapasele, tänu kellele mu blogilehekülg sündis.
 Loomulikult olen ma tänulik kõikidele teile, kes te mu aasta õnnelikuks ja meeldejäävaks tegite. Minu jaoks oli ka 2015 väga kena aasta, kui välja jätta poja haigushood. Aga iga tunneli taga paistab valgus!

  Tegelikult ongi palju mõtlemises kinni. Kui inimene ikka mõtleb suuremal määral negatiivselt, siis nii see ka läheb, sest mõttel on väga suur jõud. Minul endal on võime mõelda positiivselt ka raskematel hetkedel ja tulemus ongi peaaegu kohe käega katsutav.

  Aastal 2015. sündis mul lausa 3 tütrekest. Veebruaris mu esimene novellikogu "Virtuaalmees" kirjastuselt Kentaur, juulis mu teine romaan "Rist teel" kirjastuselt Fantaasia ja detsembris viies luuleraamat "Ööde Tütar" kirjastuselt Hea Tegu. See oli väga viljakas kirjutamisaasta. Loodan, et ka 2016 aastal sünnib vähemalt 3 raamatut. Jaanuaris jõuavad mu lasteraamatu PETU illustratsioonid Lapimaalt kohale ja aasta esimeses pooles loodan valmis saada oma esimese lasteraamatu. Lisaks on mul päris mitme luuleraamatu käsikirjad veel koos. 50 peatükki on kirjutatud järgmisest romaanist (kuigi poolikuid romaane on ikka päris mitu). Koos on ka järgmise novelli- ja jutukogu käsikiri ning ka lasteluuleraamatu käsikiri. Aga iga asi omal ajal. Pealegi meeldib mulle ka, kui täiskasvanute raamatutes on illustratsioonid ning kui keegi soovib mõnda mu järgmist raamatut illustreerida, siis andku teada.

   2015.aastaga lõpetasin ka Pärnu kirjandusõhtute korraldamise Gruusia restoranis Kolhethi. Olen tänulik omanik Andri Arulale, kes võimaldas mul neid imelisi õhtuid oma restoranis korraldada. Aeg oli "edasi minna", uude kohta kus on veidike rohkem õhku ja ruumi. Kuna kirjandusõhtutel astub üles ka palju muusikuid, siis meile oli lava väga tähtis ja uues kohas, kohvikus Versus on kena lava olemas.Pealegi on Versus tegelikult talveõhtutel suletud ja avatakse spetsiaalselt ürituste tarvis. Seega järgmisi broneeringuid peale ei tule ja meie aeg ei ole piiratud. Õhtuid hakkab juhtima KirjandusGuru (:)kivisilndik ja õhtud on kõikidele tasuta. Omanik Rivo Kajo lubas kohvikusse ka edaspidi raamaturiiulid muretseda, seega on võimalik sealt raamatuid soodsama hinnaga osta. Aga juba 9. jaanuaril, kell 17.00 alustan kirjandusõhtute korraldamisega ning juba siis saate otse autoritelt raamatuid osta. Versuse kohvikuga on meil ka veel plaane, aga nendest ma veel rääkida ei saa. Iga asi ikka omal ajal ;)

  Imelist ja õnnelikku uut aastat ka teile kõikidele, kes te mu blogi aktiivselt loete! Olge hoitud ja armastatud!


02.01.2016.a.
Vaeste Patuste Alev- Mai

 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar