neljapäev, 5. aprill 2018

Jaansoni rada 90.päev


  Homme on siis saatuslik päev. Miks? No, 6. aprillil 2017.aastal sai esmakordselt Jaansoni rajale kepikõndi harrastama mindud. Kuigi talvekuudel olin ma pikalt haige ja ei käinud nii tihti, siis nüüd olen normis ja kui talv taas tagasi ei tule, olen rajal ülepäeviti.

 Kui ma aasta eest kepikõndimisega alustasin, kaalusin lausa 143 kg, sest eelnev talv ja lagipeas asuv ateroom lisasid mulle ikka kole palju kaalu juurde. Ehk ma olin suhteliselt kodu vang ja eks ma olin neid ülekilosid kandnud endaga kaasa juba aastakümneid. Aga tervis vajutas punast tuld ja tuli endaga midagi ette võtta. Tänaseks olen 27 kg kergem, ehk siis kaalun 116 kg, aga ma ei jäta enne kui kaalun alla saja kilo. Ja olen endiselt seda meelt, et ei mingeid dieete, ei mingeid kaalualandavaid preparaate! Tahan näidata et vaid liikudes ja kõike süües (ka pekiliha) saab kaalu langetada ja seda vaid kepikõndimisega. Nii, et lõhun igasugused dieediteemad ja ei taha kuuldagi kui keegi hakkab mingeid preparaate ja jõusaale soovitama. Mina käin oma rada ja olen optimist, saavutan selle mille eesmärgiks võtsin. Kõigest vaid veel 16 kg on vaja alla võtta, siis kaalun 100, aga eesmärk on tegelikult vähemalt 95 kg peale saada. Piitspeenikeseks ei taha ma iial! Ausalt!

 Kuna sain täna endale uued tossud ja seda vaid 9 euro eest, firmaks MADE IN HUMANA, olen ma üliõnnelik, sest rajatossud olid endaga õhtal ja saabastega rajale ei lähe ning Portost ostetud tennistega ka mitte. Proovitud. Ei sobinud. Aga Humanast saada tossud kätte (Puma omad) nii odavalt ja veel uued ka,,,nooh...! Ja veel kollased! Kollane värv hakkas mulle meeldima saabunud aastaga ühel ajal, sestap on minu aasta kollane.

 Täna kepikõndisime 6 km maha. Kui 3 km oli kõnnitud siis küsisin Germo käest kas lähme edasi või tagasi, tema arvas et tagasi ja ma kuuletusin talle. Pean seda teinekord taas tegema, sest astuda on nii kerge ja seoses sellega võin üle pingutada. Ja vahelduva eduga sadas vihma ka, aga sooja vihma ja vähemalt Pärnusse on kevad saabunud, 14 sooja on kohal.

 Kõik rajale!

Fotod:
natuke sompus aga soe...
2 km läbitud...
Germo ja sild...
3 km läbitud...
sild kus Altti vastu kimas :)
sünge aga võrratu paremkallas...
kesklinnas sajab, meil Vana-Räämal ka aeg-ajalt...


5. aprill. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar