teisipäev, 12. aprill 2016

Mul on tatraga intiimsuhe ;)



   Päeva lõpetuseks lihtsalt tuleb blogida. Kui tunne ütleb, et tuleb-siis tuleb!
 Üleeile tegin enda jaoks otsuse, et hakkan kõndimas käima, algatuseks ilma kõnnikeppideta, lihtsalt niisama jalutama, sest talv on paraku selline aastaaeg minu jaoks, millal ma meelsasti läheks talveunne, kui oleks vaid võimalik. Pealegi poja haiguse ägenemise tõttu olen ma pikalt koduseinte vahel istunud ja muudkui vaaritanud. Nüüd on tulnud aeg midagi ette võtta, sest, lisaks minule on Germol ka riided väikseks jäänud.
Nii me siis üleeile jalutama läksime, kuid paraku astusin valesti ja tänaseks ma juba kolmandat päeva lonkan aeg-ajalt. Seega jäi eilse päeva kõndimine vahele.

  Muutnud olen vaikselt oma menüüd, kuigi eile tegin üle pika aja jahukastet, täpsemalt sampinjonikastet. Tegelikult on suur kevad juba käes, kütan ahju vaid korra või paar nädalas, pliiti enam ei küta ning sellepärast pole eriti isu keeta ja küpsetada ka. Eleketripliidil tehtud toidud ei ole üldse nii head, kui ahjus, sütedel, või puupliidil.

  Olen juba 3 kuud kodus istunud selles mõttes, et uuest aastast ma enam isikluku abistajana ei tööta. Kirjatööd teen küll mitme ajakirja ja ajalehega, kuid see kõik on istuv töö ja loomulikult mitte tulus ning tunnen, kuigi ma naudin seda ja kirjutan edasi, et vajan lisatööd. (üks pakkumine on ees ootamas) Ma pole lihtsalt inimene kes kodus istub ja  tasuta tööd olen teinud juba aastaid (nt. kirjandusõhtute peakorraldamine) kuid õhust ja armastusest ju ära ei ela. Olgugi, et siin, Rääma linnaosas tundub neid viimaseid parajalt olema.

  Huvitaval kombel vajan ma viimasel ajal vaid 6-7 tundi ööund, lihtsalt magan ennast kiiremini välja. Samas  teen vahel ka tunniseid lõunauinakuid, täna tegin ka. Ilmselt kevadväsimus nõuab oma.

  Täna hommikul jalutasime Germoga Tallinna maantee selverisse. Miks just sinna? Esiteks oli vaja mul üks kiri posti panna ja hirmus tatrasalati isu oli taas, ning ostsin 2 karpi tuunikala (vees), sest just tuunikalaga on tatrasalat kõige parem. Üleüldse sobivad tatar ja kala ideaalselt kokku. Kui ma juba pildi siia lisasin, panen ka tänase tatrasalati retsepti siia.

2 klaasi leotataud tatart ( leotasin 5 tundi vähese soolasusega vees, vett siis vastavalt 4 klaasi)
2 kapri tuunikala (vees)
2 sibulat
2 suitsutatud ahvenat
1 suur hapukoor
pool pudelit (suurt) majoneesi
1 karm kirsstomateid
3 muna
ja natuke keeduvorsti panin ka ning pipart ja soola


  Õhtul tuli Eve külla ja tõi kaasa hea uudise, et maximas on soodsaid pesureste. Nii me naabrinaise ja Germoga maximasse suundusimegi. Kätte saime. Maksis vaid 5.99 eurot. Lihtsalt ülivajalik asi, kuna olen hull pesupesija, kuid kuuride taga nööril on natuke paha pesu kuivatada, kuna (vabandage väljenduse pärast!) igasugused sinininad käivad seal joomas. Pealegi on pesurestiga on hea pesu välja kuivama tõsta.
Pildi tegin ka pesurestist. Tegin esimese klõpsu ära nii, et rest jäi peale ja pool Germo keha ka, kuid Germo tegi märkuse, et teda pole ja tuli uus teha. ;)

  Ja, nüüd, fb-d avades saan ka kergemini hingata, kuna eelmisel kolmapäeval posti pandud raamatud on tänaseks kõik kohale jõudnud. Muretsema paneb ainult see, et raamatute saatmine on kordi kallimaks läinud, kuid Eesti posti teenindus kordi halvemaks, sest üks kallis inimene teatas, et mu raamat jõudis temani katkises ja lahtises ümbrikus, ning peaaegu nädal aega pidid sõbrad mu raamatuid ootama. Tegelikult pidid kauem, lausa kuid, sest Pärnus on nüüd vaid 3 postipunkiti ja mina oma piiratuse tõttu ei juhtunud kuidagi postimajade ligidale. Tuleb vast omniva või smartposti teenuseid kasutama hakata.


12. aprill. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar