pühapäev, 3. aprill 2016

Heeringas ja räimed



   Vahel on mõnus teha netimaailmast pause. Eelmise nädala lõpus olin siit 2 päeva eemal, sest vahel lihtsalt on vaja puhata. Eile lõunast panin arvuti kinni ja avasin alles täna õhtul, ning ees ootas lausa 12 kirja. Olen olemas, sõbrakesed! Ja rõõm on teada, et tunnete igatsust.

  Täna võõrustasin kõigest 6 inimest. Mõnel päeval käib neid mul külas ikka rohkem. Vaid ühe päeva selle kolme kuu jooksul, mil siin oleme elanud, oleme Germoga kahekesi olnud.

  Tegelikult olen täna veidi väsinud, ei, mitte sõpradest, kaugeltki mitte, lihtsalt möödunud öösel toimus varajaste hommikutundideni mu vastasmajas, Aare hostelis pidu, ning lärm ei lasknud uinuda, kuid selle eest magasin hommikul lausa 11-ni, mis siia rajooni kolides on lausa rekord, sest hommikul kell 7.04 mu aknast mööduv nr 14 linnaliinibuss lihtsalt teeb äratust. See kolistab ja müristab ning väristab mu aknaid nii, et ajaks vist ka surnud üles. Ok, ok, "kesklinna" võlud. Just kesklinna, sest pmst üle silla on Endla teater jne...

  Õrritan siin veel teid pisut enne põhku pugemist oma tänaste hõrgutistega.

Heeringas sibula ja hapukoorega:

sibul
heerginas
hapukoor

Räimed marinaadis:

1 kilo praetud räimi
2 suur sibulat
äädikat
soola
suhkrut
pipart
vett

  Ühesõnaga mökerdasin räimeliblikad munast ja maitsetatud jahust läbi, praadisin ja ladusin kaussi. Marinaadi keetsin veest, äädikast, sibulatest (porgandit ei olnud) soolast, suhkrust ja piprast. Jahutasin ja valasin räimedele. Õhtul teed juues juba saime Germoga mekkida.

  Kassid Kellu ja Kiti jäid räimepeadest ilma, kuna olid kadunud, ilmusid alles õhtul välja ja käisid kräunumas, kuid päeval tegid kajakad juba puhta töö. No, ja siis hakkas mul Kellust kahju, andsin suure vortsiketta talle, mille ta lausa alla neelas.

Head isu! ;)

3. aprill, 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar