esmaspäev, 9. detsember 2019

MEDALJON - Ene Sepp


 Nonii! Ei ole mul üldse kahju sellest, et magama sain alles kell 3. No ei ole! Lugesin läbi Ene Sepa noorteromaani "Medaljon," mille kordustrüki andis hiljuti välja "Heli kirjastus."
 Sellel autoril on tänaseks ilmunud juba 7 romaani ja see siin on debüütromaan,mis võitis Tänapäeva Noorteromaani võistlusel 3. koha ning 2009. aastal Tallinna Keskraamatukogus aasta jooksul enim loetud lasteraamatu auhinaa "Järje hoidja."

  Kuigi raamat on noortele mõeldud, sobib see lugemiseks kogu perele. Just täiskasvanud peaks seda lugema, sest selles on väga palju õpetlikku. Ja üleüldse hämmastab mind, kuidas autor niii hea romaani suutis juba 14 aastasena kirjutada!!! No päriselt!

 Peategelaseks on 15 aastane tüdruk Heidi, kes õrnas eas hakkab mässama, sest ta tunneb et ema ei armasta teda, ema eelistab Heidi nooremat venda. Lisaks läheb tüdruk lahku oma esimesest poissõbrast, laseb ühel joodikul osta pudeli kanget alkoholi ja paki suitsu ning hakkab neid tarbima, kuni üks noormees ta leiab ja uppumissurmast päästab. Mis saab edasi? Ütlen ausalt. süžee on väga põnev ja õpetlik, autor suudab pinget ja põnevust ikka väga hästi üleval hoida.

 Kindlasti peaksid lugema seda raamatut need lapsevanemade, kelle võsukesed on murdeikka jõudnud. Ja mitte ainult!

 Tohutult hästi kirja pandud emotsioonid. Hämmastavad teadmised ja tarkuseterad 14 aastase autori kohta. Ja üleüldse on see hetkel minu lemmikraamat selle autori sulest, kuigi tal on ilmunud tänaseks 7 romaani ja mina olen läbi lugenud 4. Aga loen kindlasti veel. Lugege teie ka! Soovitan 100%!

 Ahjaa, vaid 3 raamatut on ka minu kodus olemas, kirjastaja Heli Künnapas tõi need minu juurde müüki. Hinnaks on 11 eurot aga arveldamine käib kirjastajaga. Andke soovist teada juba täna!

Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

MEDALJON

Autor: ENE SEPP
 2 Google +0  0 Share0
Viieteistaastaselt võib elu ühe hetkega uue suuna võtta. Selles veendub ka Heidi, kelle täiesti tavaline koolipäev lõppeb peaaegu jõkke kukkumisega. Salapärane võõras, kes purjus neiu surmasuust päästab, toob ta ellu rohkemgi, kui tüdruk arvata oleks osanud.
Pidevad tülid nooremat venda eelistava emaga, alati tööl olev isa ning rahulolematus koolieluga lükkavad Heidit oma vanast elust veelgi kaugemale ning igapäevaseks saavad hoopis peod ja uute sõpradega ajaveetmine. Ootamatu uudis seab aga uue elukorralduse küsimärgi alla ning tehtud otsus mõjutab kogu ta ülejäänud elu.
Medaljon“ on kirjanik Ene Sepa esimene raamat, mille kirjutamist alustas autor vaid neljateistaastasena. Populaarne noorteromaan sai 2008. aasta Tänapäeva Noorteromaani võistlusel 3.koha ning 2009. aastal Tallinna Keskraamatukogus aasta jooksul enim loetud lasteraamatu auhinna "Järje hoidja".
Oma elu Uus-Meremaa, USA ja Eesti vahel jagav Ene Sepp on kokku avaldanud seitse raamatut. 
Kordustrükk
ISBN 9789949735907
Ilmumisaasta 2019
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 260 lk
Mõõt 200x139x15 (mm)
Kirjastus HELI KIRJASTUS
Lisamise aeg: 04.12.2019  
16.99 €
Kaupluses püsikliendile: 16.14 €
Kaupluses: 16.99 €
Kaup kätte: Kiirtellimusega:



9. detsember. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar