reede, 26. mai 2017

Jaansoni rada 31. päev


 Täna läks mul uni juba kell 7.58. Ma pole enam poolteist nädalat lugemislainel, seega jään varem magama, no ühest või kahest. Muidu jäin tavaliselt neljast või viiest alles. Lugesin 4 kuuga läbi 35 raamatut ja ilmselt selleks kevadeks sai mõõt täis. Sügisel hakkan edasi lugema. Poolikuks jäi Sofi Oksaneni raamat "Kui tuvid kadusid."

 9.15 olime juba rajal. Võtsin aega, 3 km sai läbitud poole tunniga, ehk siis 1 km kepikõnnin 10 minutiga. Täna läbisime 6 km ja 5 km nendest sai teha tempokat kiirkõndi ning viimasel kilomeetril tegin nn sirgejalakõndi, ehk siis astusin täistallaga (nagu põlved käiks taha poole) ning sirge jalaga. Ehk hakkab see mu sangasid vähendama. Ausalt öeldes on puusad natuke väsinud, aga see on mõnus väsimus.

 Õpetan Germot kepikõndima. (Kuna mu blogisid loevad paljud võõrad kes ei võibolla ei mõista miks ma suurt, 24. aastat meest õpetan, siis teadmiseks, Germo on ajukahjustusega. Ta ei loe, ei kirjuta...jne...sündis tervena, aga peale raskekujulist meningiiti haigestus). Temaga saab nalja nabani. Ühesõnaga mina üritan teda õpetada üks-kaks-üks-kaks-üks....aga tema loeb numbreid ja astub üks-kaks-kolm....üks-kaks- kolm...ja rütm läheb sassi. Samas kui ta mind ahvib (ahvi-aasta väljalase on ta ka) siis tulevad tal sammud täiesti õigesti välja ja astub kenasti rütmi ka. Kuid tubli on ta ka mul, peab vastu. Täna isegi kimas minust eespool. Ühesõnaga Germol on ka vaja kaalu kaotada, talvega on suur kõht ette kasvanud ja kuna ta põeb ka epilepsiat siis kaalu suurenedes ka rohud jäävad nõrgaks jne...

 Alustasime ikka keklinna silla juurest, sest ilm on super! Aga Sõudeklubi nurgalt, ehk siis Kuu ja Rääma tänava nurgalt keerasime Rääma tänavale. Kui kunagi põgenesime sinna tuule eest siis täna oli varjulisemat kohta vaja, sest kohutavalt palav hakkas ja selleks ajaks olid veepudelid ka juba tühjaks joodud.

 Meeleolu ja enesetunne on nii head, et liigutaks mägesid paigast. Ehk liigutangi, sest Anneli tuleb ja ma ei te amis tal (meil) veel täna plaanis on.

Kepikõnd on tervise heaolu pant!

Kohustuslik fotogalerii ka:
vaim on minekuks valmis...
jõgi sillerdab tohutult ilusalt...
Germo ja jõgi
1 km läbitud
2 km läbitud
Germo ja Päike üheskoos sillal
3 km läbitud
tagasiteel Sõudeklubi poole...
...
Kuu ja Rääma nurgal
ja 1 km koju veel..

26. mai. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar