kolmapäev, 3. mai 2017

SAATMATA KIRJAD- Heli Künnapas


 Aprillis ilmus (autor Heli Künnapas) sarja "Mõni õhtu romantikat" 3. raamat "Saatmata kirjad."

 Võiks öelda, et selles raamatus on tõesti kõige rohkem romantikat, kirge, intiimsemaid tundeid jnejne...
Kui algul tundus, et oleksin justkui uuesti "Lõpupidu" või "Ütlemata sõnu" lugema hakanud, siis raamatu lõpp pisut üllatas. Samas ma nii lootsin, et teatud inimesed jäävad ikka kokku. Aga siin blogis ma nimesid nimetama ei hakka (pean silmas selle raamatu tegelasi), kuna mul pole kombeks arvustades ümberjujtustusi teha, mis pigem mõjuvad mitte just hästi, sest tahaks ikka ise lugeda. See on ka üks põhjus miks ma eriti osade inimeste raamatublogisid ei loe, nad kipuvad raamatu stsenaariumi oma blogis välja reetma. Kuigi eelnimetatud noortekate "iseloom" käib sellest raamatust läbi küll. Tekkis kohati isegi tunne, et oleksin seda raamatut juba enne lugenud.

 Heli on kogenud kirjanik. Olen kõik tema 10 raamatut läbi lugenud ja tema käekiri on mulle väga meeltmööda. Jah, tean ka seda, et kipun ise vahel oma raamatutes teatud fraase kordama (toimetaja ütles) aga raamatud ongi autori nägu, sellepärast ma neid kordusi ei pane ka teiste autorite puhul pahaks.

 Kõige südamlikum ja tibutagi efekti tekitav on selles raamatus minu jaoks kadunud Marta kiri noortele. See on nii ehtne, nagu olekski kõik päriselt juhtunud. Või ongi? Ja tagant järgi mõeldes kasvavad inimesed isegi vahel mõne nädalaga lahku (pered kus üks vanematest töötab teises riigis) ning pigem olekski ehk parem, et lapsepõlvearmastus jääb lapsepõlvearmastuseks, et see tunne ja illusioon jääks kestma, mitte ei tekitaks hiljem kahetsust ega uut lõhet. Siin raamatus pigem avanesid parimate sõprade silmad peale teatud situatsiooni, peale taaskohtumist, peale...ühesõnaga lugege ise. Heli kirjutab lihtsalt ja arusaadavalt. Tema teostes on palju inimsuhete traagikat, mis leiavad tänu naispeategelasele positiivse lahenduse. Nii ka selles raamatus.

 Julgen soovitada!
meie vahteasime omavahel raamatuid. fotol kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas

 Veel 2 raamatut on ka minu käest otse saadaval. Heli kirjutas pühenduse sisse ka. Üks leidis juba uue omaniku. Soovist andke teada kohe? Maksab vaid 7 eurot. Poes on kallim.

Kena kolmapäeva!
12.97 12.32 €


RAAMAT

SAATMATA KIRJAD

 11 Google +0  1 Share0

Romantilise jutustuse "Saatmata kirjad" peategelane Miia juhib Tallinnas väikest tantsukooli ning kasvatab koos abikaasaga kahte last. Ootamatult saab naine teate, et on oma endise parima sõbra Simoni vanaemalt pärinud Pärnu-Jaagupis pool maja. Viisteist aastat tagasi tekkis noorte vahel ootamatu lõhe ja sellest ajast pole omavahel suheldud. Kuidas ootamatu uudis Miia elu muudab? Milliseid mälestusi ja tundeid äratab vana maja? Kuidas muudavad olevikku kirjad, mis minevikus jäid saatmata, kuid nüüd adressaadini jõuavad?
"Saatmata kirjad" on Heli Künnapase sarja "Mõni õhtu romantikat" kolmas raamat. Sarja kõigi raamatute tegevus toimub enamasti Pärnumaal. Kõik teosed on ka eraldiseisvalt loetavad.

3. mai. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar