neljapäev, 17. oktoober 2019

ARMASTA MIND, PALUN! - Kerli Moon


 Lugesin eile õhtul ühe hooga läbi selle päevikustiilis kirjutatud romaani. Ütlen ausalt, vastik raamat! Ja ega ma sellest autorist enne midagi kuulnud ei olnudki.

 Jah, raamatu annotatsioonid Tiina Jõgeda ja Aita Kivi poolt on lugema kutsuvad aga raamat ise...no minu arvates oleks võinud see kirjutamata jääda. Ausalt.

 No kuidas saab üks naine ennast lasta mehel nii palju alandada ja jalge alla trampida? Kumbi peategelane ei ole täie mõistusega. Pole see naistegelane targem kui ta labiilne mees. Mõlemad on labiilsed. Ja üleüldse tundub see raamat täielikult utoopiline, kuigi väidetatavalt on tegu tõsielul põhineva romaaniga. No siis on need tegelased mõlemad lihtsalt lollid, pimedad ja haiged. Kuidas saab küll üks kõrgharitud inimene nii napakalt käituda? Jah, sellise raamatu puhul tahaks öelda et mul on kahju nendest metsadest, mis maha on võetud! Tõsiselt!

 Peategelane, kellel on esimesest abielust 9 aastane tütar, petab oma abikaasat ja leiab endale 5 aastat noorema ja nägusa mehe, kes osutub seltskonnas seltskonnalõviks, kuid tegelikult on tegu täiesti haige inimesega. Ühesõnaga kaks haiget tegelast leidsid teineteist. Paras paar!

 No ja siis kohtlane peategelasest naine, nähes küll et neil elu ei klapi, sünnitab tohmakale mehele veel 2 last. Appi! Rohkemat ei viitsigi kirjutada. Ei ole hea raamat! Ei soovita lugeda, puhas ajaraisk!

 Las ma tunduda tõre aga tegelikult on mul kahju nendest paarist tunnist, mille lugemiseks raiskasin. Lootsin et leian siit midagi õpetlikku, aga...

 Õnneks maksis see raamat vaid 1 euro. Ega rohkem selle eest välja ei käikski.

P.S. Tegelikult juba raamatu pealkiri ütleb kõik!

 Rahva Raamatu lehelt:
Raamat

ARMASTA MIND, PALUN!

Autor: KERLI MOON
 2 Google +0  0 Share0
Raamat jutustab tõestisündinud loo naisest ja mehest, kellel on paha elada - paha sellepärast, et nad on teineteisega seotud.
Nende suhe on nii halb, et lugeja tahaks juba loo alguses hüüda: jook­ske, kullakesed, teineteisest nii kaugele kui saate.
Kõrvaltvaatajal on lihtne näha selles valusas kirjelduses tüüpilisi vaimse vägivalla all kannatavate inimeste probleeme, eelkõige seda, kuidas ohver ei oska enda eest seista ja loodab ikka, et homsest alates hakkab kõik hoopis paremini minema. Mees aga ei oska kuidagi oma impulsse kontrollida ega käituda täiskasvanud mehena.
Päeviku stiilis jutustus annab ausa ja täpse kirjelduse ühe paarisuhte allakäiguspiraalist.
Õnneks leiab minategelane lõpuks ka lahenduse, kuidas ennast uuesti üles ehitada ning see enesearendamise tee ongi enam-vähem ainuke võimalus keeruliste ja valusate suhetega toime tulekuks.
Tiina Jõgeda, psühholoogiline nõustaja, raamatu “Õnne valem” autor
ISBN 9789949528400
Ilmumisaasta 2014
Keel eestikeelne
Formaat Pehmekaaneline
Lehekülgi 128 lk
Mõõt 190x130x11 (mm)
Kirjastus AJAKIRJADE KIRJASTUS
Lisamise aeg: 30.04.2016   
13.20 1.00 €
Kaupluses püsikliendile: 1.00
Kaupluses: 1.00 €
Kaup kätte: homme, 18.10





17. oktoober. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar