esmaspäev, 21. märts 2016

Soolaoad ja vürtsikilud



   Jälle õrritan oma toidublogiga vastu ööd, jah? Pole parata, päev kujunes nii kiireks, et eile likku pandud oad jõudsid puupliidile podisema alles 17.15 ning juba 18.00 sain kõne, et mind ootab külapeal suurim kogus räimi. Nii mul siis selgeltnägijad nägemata ja ka kodutunne tundmata jäigi. 19.30 hakkasin kaladega tegelema, kuid samal ajal podises vaikselt oaroog pliidil, liiga pudruks podises, aga väga hea sai. Ausalt. Kalad sain puhastatud ja kaussidesse ning purkidesse alles kahe ja poole tunni pärast. Jagan teiega ka oma hõrgutisi. Praadida lihtsalt ei jõudnud, kuna artikkel ootab kirjutamist ja pealegi pisikesi räimi polegi mugav praadida.

Koostis:

umbes 1 kilo leotatud ube
soola
musta pipart
1 suur sibul
1 väike suitsusea põsk

  Lihtne teha ju. Keedad oad. Praed pannil suitsuliha ja sibula. Lisad pipart ja soola. Olen ka küüslauku pannud, kuid sellel korral ei pannud, sest kodust lihtsalt oli otsas.

  Siin on vürtsikilud, mis ööseks lähevad vajutuse alla, ning homme saab juba ehk mekkida. Võite sööma tulla.


  Ülejäänud räimed tegin lihtsas marinaadis purkidesse.


Koostis:

räimed
sibulad
pipar
sool
suhkur
loorber
äädikas
vesi
toiduõli

Head isu! ;)

21.03.2016.a.
Vana-Rääma

2 kommentaari:

  1. Sau aga saada mulle vürtsi kilude retsept Tänan

    VastaKustuta
    Vastused
    1. sauh, Ivo! :) vaata siit, kuigi ma teen silma järgi. http://margitpeterson.blogspot.com.ee/2016/03/vurtsikilud-ja-mulgikapsad.html

      Kustuta