pühapäev, 6. märts 2016

Tagaside mu raamatutele, mis väärib blogimist

Tere, Margit.

Lugedes eile härra Ilvese küündimatuid kommentaare Sinu pooliku romaani peatüki kohta, ajas see mind eile Su blogi lugema, tänaseks sain kõik peatükid loetud ja tänan Sind selle eest, et jagad meiega seda kõike. Ajanappuse tõttu ei ole ma kahjuks jõudnud Sinu blogi pidevalt jälgida, küll aga pisteliselt. Oled äärmiselt emotsionaalne ja lugema kutsuv kirjanik. Soovitan igasuguseid impulsiivseid ja ebakompententseid vihakõnesid eirata, kui võimalik. Mina, kui raamatuid neelav ja kirjutav inimene saan ütelda seda, et vaid üks asi mind selle loo juures häiris, aga kuna tegu on mustandi või toorikuga, nagu Sa mainisid, siis need kordused, mis läbi loo jooksevad, saab hiljem eemaldada. Igal juhul jätka kirjutamist, sest usu mind, Sinu raamatutel on täiesti välja kujunenud karakter ja sõnum sees.
Kõige esimesena sattus minu kätte Su raamatutest romaan Segavereline. Ka see ei ole debüütromaani kohta halb, pigem on see mõtlemapanev otsekõne eslust enesest, kogu see valu on lausa füüsiliselt tuntav ja Sinu julged väljaütlemised on mind ammu juba paelunud. Igal juhul jätka kirjutamist, hea Margit.
Mulle kingiti üheks tähtpäevaks Sinu teine romaan Rist teel. See on täielik tase. Võiks isegi ütelda, et ajalooliste sugemetega ravitsemisraamat, milles jagad oskuslikult näpunäited ja läbi kogu romaani kõlab tahe inimesi aidata ja elu planeedil maa paremaks muuta. See on selline raamat mida tahaks koos Sinuga kohvikus kohitassi taga istudes lahti lahata ja üleüldse tutvuda, sest siiani ei ole meil kahjuks see veel õnnestunud.
Ma kõiki Su luuleraamatuid kahjuks ei ole veel jõudnud läbi lugeda, aga teen seda kunagi kindlasti ja luban, et annan ka tagasisidet. Oled poetessina üks mu lemmikuid Eestis. Jaa, jaa, see on tõsi ja ma julgen seda tunnistada. Tänapäeva noorpoetessid kipuvad rohkem viljelema moodsas keeles üteldes proosaluuletusi, kuid Sinus on nii palju, Sa kirjutad väga erinevatel teemadel ja erinevaid luuležanre, mis juba ise vajaks tunnustust. Tõsi küll, luuleraamatus Külalood viljeled ka Sina proosaluulet, aga see on väga eluline ja poeetiline, võiks lausa ütelda, et Sa maalid läbi oma loomingu võimsad pildid, mis jäävad lugejat päevadeks saatma. Sinu luuleraamat Ööde tütar on mu vaieldamtu lemmik, sest seal on väga palju sellist, mida mina luules lugeda tahan. Meeletult hea rütmitunnetusega luuletused hakkavad laulma. Kas Sa tead ka tüdruk, kui palju hingerikkust Sa lugejale oma lugudega annad?
Pea püsti ja kindlal sammul edasi. Tõsiselt. Sa oled andekas. Oled väga andekas, Margit.
Minugi poolest võid selle kirja avalikustada, sest ma ütlesin nii nagu mina näen ja tunnen ning usun, et mitte ainult mina.
Jõudu ja jaksu Sulle ja Su perele sellel kaunil rajal! Päike on juba kõrgel, kaugel see kevadki enam.

Ole samasugune rõõmurull edasi!“


Kirjanikuhärra R.



06.03.2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar