pühapäev, 12. august 2018

Papa, Clavis, Peeter Kaljumäe ja paljud, paljud teised...

võrratu Peeter ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon
 Kas ma sain eile kultuurishoki? Kindlasti mitte, sest oli üks ütlemata ilus ja mitmevärviline päev, kuhu jooksid kokku Pärnu Gildipäevad, Augustiunetus ja mis kõik veel. Meie igatahes nautisime kogu päeva. See väike seenevihm, mis Nikolai Lehtla juures Clavise kontserdi ajal maha sadas, ei teinud vist kärbselegi liiga.

 Kella poole kahe paiku, mil me Germoga Steineri aeda jõudsime, musitseerisid just "Metsatuka Muusikud" (Raekülast) ning peale neid, kell 14.00 astus lavale meie kõikide Papa (Alari Janson). Te olite võrratud, aitäh!

 Kas mul on Clavise mürgitus? Jah, nädala jooksul olen ma Clavist lausa 4 korral kuulamas käinud, kahel korral musitseerisid vennad Vilberkid kahekesi (Steineri aias) ja kahel korral bänd terves koosseisus (ka trummar Andres Arens ja kitarrist Üllar Kallau). Mäletan veel h(s)elgelt seda aega kui Raido ja Riidoga tutvusin aastate eest ning nad mainisid, et teevad bändi, kusagil Karusselli tänava garaazis või keldris või...Sellest on palju aastaid möödas ja olen saanud läbi aastate nende arengut jälgida ja nautida, nüüd võin (tegelt ammu juba) öelda et olen uhke poiste saavutuste üle, sest bänd on ikka nii popp, et juba esimeste lugude ajal ei suuda rahvas lauas püsida. Tuld, poisid! Ja, no, see mis Nikolai Lehtla ees eile toimus, seda ei saa sõnadesse panna, seda teavad ja mäletavad ilmselt veel väga kaua paljud need kes peost osa said. Kui mitmel korral tuldi ka minu käest küsima, et mis selle võrratu bändi nimi on. Rahvas, need kes esmakordselt bändi laivis olid, salvestas teid mällu ja seda positiivses mõttes. Armastan!

 Kell 17.00 alustas Kaitseliidu hoone esisel (Pikk tn 20) musitseerimist Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon ning nendega koos ka võrratu Peeter Kaljumäe ,(minu jaoks alati hea tuju looja, soe ja positiivne hing) kes rikastas (või tuletas meelde) meid vanavanemate ajast pärit lauludega. Oi, no nii hea oli kaasa laulda! Aitäh, aitäh, aitäh! Lahkusime kontserdilt ülipositiivses meeleolus ja suundusime selle meeleoluga edasi Augustiunetusele.

 Agustiunetus kolis sellel aastal Pärnu keskmesse, Kuninga tänavale, Koidula parki ja lähiümbrusesse. Igal pool toimus miskit, välikohvikud olid avatud. Kõige rohkem rahvast oli koondunud Andrus Vaarikut kuulama. Naersime sõbrannaga et kogu Eesti (ja mitte ainult Eesti) oli vist kohale tulnud, sest rahvast oli murdu.

 Vahepeal sain korraks koju lipsata, sest Germot ma reeglina kõrtsudesse kaasa ei võta. Ja juba kella 21.00-eks olime kesklinnas tagasi, Nikolai Lehtlas, mille terrassil alustas esinemist Clavis. See oli meeletu ja võrratu pidu! Isegi linetantsijad tantsisid Clavise pilli järgi!

 Ja võrratud Lea Jaanima ja Rene Tikk, tulge ikka ja jälle Pärnusse. Armastan!

 Tervitused siit ka kõikidele teistele (kelle nime ma ei maininud) kellega oli eile tore koos aega veeta!

Nüüd fotosid laadima:
juba kolmandat päeva toimub pmst mu koduakna all miskit, aga ma pole vaatama jõudnud...

Metsatuka Muusikud
parim eestikeelsete bluusilugude laulja Alari Papa Janson
veidike Papat :)
armastan!
võrratu Clavis
armas Clavise fänn kes sai oma Pipi loo :)
tere tagasitulemast Pärnusse, armsakesed! :)
võrratu Peeter Kaljumäe ja Saxon
staabi torn :)
Germo ja Kaidi koos politseikoeraga
Augustiunetus Koidula pargis
Andrus Vaarik hullutab rahvast
väike tantsulka Augustiunetusel
sellised augustiunetud olid ka kohal :)
Clavis hullutab Lehtlas
musirullid- jätkuvat õnne teile! ;)
koos Rene, Lea ja Maarjaga
temperamentsed poognad :)
võrratud tantsijad Lea ja Rene uhkeid poognaid tegemas
võrratu CLAVIS Lehtlas


Gildipäevad ja Augustiunetus 11. august
blogimine: 12. august. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar