teisipäev, 21. august 2018

Jaansoni rada 125. päev+seenelkäik

Germo seenemetsas
 Täna oli rajal natuke raske. Olgugi, et nädalavahetusel sai kõvasti tantsutrenni tehtud. Aga juba peale teist kilomeetrit läks kergemaks, võtsin siis fliisi seljast ja panin Germo kotti. Rajale minnes oli väga jahe ja vihma tibutas, sestap sai ennast natuke liiga sisse pakitud. Germo ei kurtnud.

 Tegelikult oli terve eilse päeva kiusatus rajale minna, aga Pärnus sadas kogu päeva ja õhk oli jahe. Nii jäidki plaanid katki. Külmetada nagu ei tahaks.

 Läbisime kõigest 7 km, kuna avastasin et seened metsas lausa karjuvad noppimise järele. Nii saigi fliisi kapuuts neid täis nopitud, kuna ühtegi kotti (vaid Germo seljakott kus joogipudelid sees) kaasas ei olnud. Korjasime võitatikaid, neid oli kogu mets nii täis. Oleks ometi korv või ämber kaasas olnud. Puhastasin kübara limasest kihist puhtaks, võtsin selle svammi ka alt ära ja läks otse või ja sibulatega pannile. Väga hea tuli. Seente korjamisega on sellel aastal algus sisse tehtud ja ma olen ju teada-tuntud seenehoolik, pean lausa metsas olema, kui neid peale vihma tulema hakkab. Ausalt öeldes meeldib mul seeni isegi korjata rohkem kui süüa. Kuid praetudlt viivad need keele alla.

 Oleme ikka rõõmsad ja õnnelikud.

Fotod:
kesklinna sild
vihmane Jaansoni rada-meie lemmik!
2 km läbitud...
Germo
kohustuslik endel :)
korja meid!
3 km läbitud...
Pärnu jõgi
lemmikkohas
kapuutsitäis
pannil...


21. august. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar