reede, 2. juuni 2017

Kange ja hakkaja Kabriste memm-Meida ja muud loomad...


 Juba mitu aega tagasi sai plaanitud koos Avega väike Kabriste turnee teha, sest Anneli tegeleb vaikselt oma kätega korjatud taimeteede müügiga. Karulaugusoola saab ka tema käest osta ning ka koos veskitega. Just seda Ave sooviski. Lisaks sai ta endale ka nurmenuku- ja angervaksateed. Aga üks teine suur soov sai ka täide viidud, mis oli ka üks põhjustest maale minekuks.

 Olen vist korduvalt maininud, et mulle meeldivad vanad inimesed. Ka mu looming kajastab neid. Mida rohkem on kortse nende kätel ja näos-seda kõnekamad nad on. Ausalt! Mulle tohutult meeldib, et Meida-memm on oma 80.-da vanuse juures ikka hakkaja ja kõbus. Soojadel suveilmadel laseb ta aias lausa paljajalu ringi, kaks punutud patsi peas. Ja tal on ülisuur aiamaalapp, kus ta müttab. See on tema maailm, lilleline ja maalähedane. Ka need imehästi lõhnavad nartsissid on Meida-memme omad ning just tema andis loa ja tuli lausa ise ühte puhmast üles kaevama, et Ave saaks selle oma linnaaeda istutada. Just need nartsissid lõhnavad kõige paremini ja on minu jaoks kuidagi uhked, aga lihtsad lilled, lapsepõlvehõngu.

 Maal on alati ilus ja vaikne. Anneli kostitas külalisi nurmenukuteega, meie kondasime aias ringi, hingasime kopsud värsket õhku täis, tegime mõne armsa fotosüüdistuse ja tulime linna tagasi. Oleme positiivset energiat täis laetud ja õnnelikud. Isegi karge tuul, mis rannikukülas meid endasse ahmis, ei teinud liiga.

 Kui me juba Audru kandis olime, käisime ka Põldeotsalt läbi, kiikasin sõber Aavo ehitusjärgus olevat kodu, aga ei osanud uksele koputada. Hoiatan, et järgmisel korral tean kuhu tulla!

 Eile hilisõhtul tegeles mu poolvend vanade puude saagimisega ja Germo aitas tuppa tassida. Külm on. Niiske on, sest suvi mängib vigurvänta ja elamine vajab kütmist, kuid eelmisel aastal tehtud talvepuud on otsas. Aga nüüd saame jälle hakkama. Nii mõnusalt hubane ja soe on meie kodu!

 Aitäh, kallis Ave, selle sõidu eest!
Siirad tänud, kallid Meida-memm ja Anneli!

Fotosüüdistused ikka ka:
Germo paradiisis
Ave ammutab kivist energiat...
Ave ja Germo energiat ammutamas...
ilus..
läheb kaevamiseks...
Meida-memm ja Ave
...
meie...
...
...
...
...
Anneli oma kalli Ema-Meidaga
on ikka juukseid antud, mõlemale! 
ühtekad! kõigest 36 aastat vahet :)
Aavo, me ei saanud eksida, ega ju? ;)
Germo ja poolvend tööd tegemas...

2. juuni. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar