pühapäev, 11. detsember 2016

Pärnu kirjandusõhtute 7. hooaeg sai avatud

fotod : Vallo Hallik (Kristi) Pildil : Vallo Hallik, Tiiu Lehiste, Mina , (:)kivisildnik, Siljalill, Riina Einasto, Tulihobu, Papa


  10. detsembril jõudsime lõpuks selleni, et avasime Pärnu kirjandusõhtute 7. hooaja.
 Olen vahel mõelnud, et lõpetan korraldamise, kuid ikka ei saa. Võiks ütelda, et kirjandushuvilise inimesena olen ma juba kirjandusõhtutest sõltuvuses ja linnas ringi liikudes või facebookis surfates pidevalt rahvas küsib, et kas ikka toimuvad kirjundusõhtud, millal toimuvad jne...Ja ausalt üteldes on need õhtud positiivsed ning mul on alati hea meel, kui suudan kuidagigi inimeste tuju paremaks muuta.

  Jaanuaris saab juba aasta sellest, kui kolisime kirjandusõhtutega kohvikusse Versus. Ilus, hubane ja avar kohvik, kena lava, mida sa hing ikka ihaldada oskad. Kui alles aasta tagasi tundsin, et kogu korraldamise vastutus on minu õlgadel, tuli Sven Kivsildnik mulle appi, mitte ainult õhtuid juhtima, vaid ta annab oma kirjstuse Ji ehk Jumalikud Ilmutused kaudu ka raamatuid välja, väga häid raamatuid ning Svenist on väga palju abi olnud, et kirjandusõhtud veel värvikamaks muuta, sest paljud tema kirjastuse autorid ( võin ennast ka täie uhkusega selleks lugeda) on käinud oma raamatuid Pärnus esitlemas.

  Aegade algusest olen olnud seda meelt, et ühelt korralikult kirjandusõhtust peaks iga kirjandushuviline midagi saama. Midagi mis teda köidab, olgu siis tegu kas lembelüürilise luulega või hooppis krõbedamate proosapaladega. Mulle meeldib, kui näiteks lembelüüriku vahetab laval välja kasvõi Margo Vaino või bänd koosseisus 10 MINUTIT HIRMU. Just selle bändi poistega hakkan taas sõjaplaane pidama.

 Kes veel ei tea, siis meie kirjandusõhtutel kuuleb ka muusikat, sekka raamatute esitlusele. Kui ma neid kunagi Maarja-Magdaleena Gildis veel korraldasin, käisid mul seal ka tantsijad, koolitantsu harrastajad ja kõhutantsijad vahepalu tegemas, sest mitu tundi näiteks luulet või raamatute esitlust kuulata on väsitav. Ning erinevused ju rikastavad ka.

  10. detsembril esitlesid oma raamatuid:

 Vallo Hallik ehk Fil (esitles oma kirjastuse HEA TEGU uuemaid raamatuid)
Riina Einasto esitles oma miniatuurikogu HINGAB ARMASTUST
Siljalill ehk Heli Hallik esitles oma raamatusarja KONTAKT
Tiiu Lehiste esitles oma värsket luuleraamatut VALGELIND
Tulihobu ehk Natali Mereäär esitles oma värsket luuleraamatut VAIKUSE PSISU TAGA
Muusikalisi vahepealu pakkus Alari Papa Janson, kelle sulest on ka päris mitu raamatut ilmunud. Näiteks laulik TALVISEID LAULE PIMEDAKS AJAKS.

Ja õhtut juhtis ikka (:)kivisildnik.

Siirad ja suured tänud kõigile kes tulid, olid ja nautisid! Eriti täname kohviku VERSUS töökat kollektiivi!
Kohtumiseni juba veebruari teisel laupäeval, samal ajal, samas kohas!

Ja nüüd väike pildigalerii:
mina, kui peakorraldaja
poetess Tulihobu ehk Natali Mereäär
kaaskorraldaja ja õhtujuht (:)kivisildnuik
poetess Tiiu Lehiste
muusik ja kirjanik Alari Papa Janson
kirjanik Siljalill

Rohkem pilte saate vaadata mu fb kontolt, siit ALBUMIST.

11. detsember. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar