kolmapäev, 7. detsember 2016

Mul käis täna Rääma Päkapikk



  Juba varsti saab meil aastajagu päevi elatud Ülejõel. Mulle meeldib Rääma ehk Vaeste Patuste Alevi linnaosa juba aastakümneid, see algab mu kodu ligidalt. Kuigi minu aadress kuulub Tallinna mnt alla, kirjutan ma blogipostituste alla Vana- Rääma, sest mu kahe toa kolm akent jäävad just Vana-Rääma tänavale. Vaid kõõgi- ja tualettruumi aknad jäävad Tallinna maantele, kuid ka hoovi. Seega olen õnnelik, et mingi seos mul Räämaga ikkagi on.

 Tegelikult elas mu vanaonu kunagi Räämal, Raba tänaval ja ta oli mulle nagu isa eest mingitel aegadel. Pealegi elab üks mulle väga kallis inimene veel Räämal ehk Vaeste Patuste Alevis, tänaval, kus ühele poole jäävad majad kuuluvad Ülejõe linnaosa alla ja teisepool asuvad majad Rääma alla. Tema maja jääb Rääma alla. Piiri tänav poolitab neid kahte linnaosa.

  Täna ootas mind postkastis üllatus, kiri või õigemini kutse Rääma Päkapikult. Nii vähe oligi õnneks vaja, et kena päev kindlustada. Tänud armas Rääma Kooli pere! Kohtumiseni!

selline armas kutse :) meeliülendav...

  Lisaks sellele ootas mind postkastis veel teine armas üllatus, romaan Silja Vaherilt. Jõudsin juba Helle & Heleni ilusalongis aega parajaks tehes seda ka 16 lehekülge lugeda. Aitäh!

 No, jah, juba jõudsin reeta, et käisime ilusalongis, just käisime, Reedaga käisime, õe Reedaga. Lasime endale kulmud pähe joonistada ja mõlemad jäime väga rahule. Aitäh!

 Evega jooksime ka kesklinnas kokku, sikutasime ta kohvi jooma ja juttu jätkus kauemaks. Aitäh!

 Ja kuidas siis nii kõlbab, et emme käib ilusalongis ja poeg on kodus habemesse kasvanud. Oi,oi,oi...Ei kõlbagi. Germost sai jälle armsa näoga noormees, kes näeb habeme tagant välja. Aitäh (nime ei teagi) Tallinna maanteel asuvale meestejuuksuri salongile!

 Mida siis veel? Hmm....Üle pika aja keeb potis sült. No, Rehtla lihapood jäi teepeale ette ning 4 kanakoiba ootasid ka juba külmkapis. Seega keedan kana-sealiha sülti.

Selgelt nägija- Silja Vaher
Ja armas pühendus. Aitäh!
särasilmne Germo
ja minu uued kulmud

On teil küsimusi, kallid sõbrad? ;)


7. detsember. 2016.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar