neljapäev, 26. oktoober 2017

Uus tass Kreetalt


 Kallis Ave tõi uue tassi mu kollektsiooni ja mitte ainult tassi. Järjekordselt olen kahe magneti võrra ka rikkam. Nagu ma juba maininud olen, hakkasid magnetid mu külmkapile tekkima juhuslikult, ilma, et ma neid massiliselt kollektsioneerima oleks hakanud. Aga nüüd juba tunnen, et iga uus magnet on nagu mu uus pereliige, nagu tasski. Ja Ave on alati nagu jõuluvana, nagu fotod kõnelevad. Aitäh, hea hing!

 Seekordne tass pärineb Kreetalt. Naljakas, et tegelt on koha nimi Grete, aga meie keeles hoopis Kreeta. Esimese asjana meenutasid Kreeta tass, magnet ja postkaardid mulle Portugali. Arvasin juba, et iga asi ja ese meenutab mulle seda riiki, kuid Ave teadis rääkida, et Kreetal ja Portugalil ongi palju sarnast, nii looduse, kui ka inimeste osas. On selline kuppelmaastik, troopiliste taimedega ja naeratavad ja heasoovilikud inimesed ka.

 Kreeta on Kreeka suurim saar, mis asub Egeuse mere lõunaosas. 100 km Peloponnesosest ja 170 km Põhja-Aafrikast. Inimasustus on sellel saarel olnud vähemalt 130 000 aastat. 1913. aastal sai Kreetast Kreeka kuningriigi osa. Asub Vahemere ääres. Kogupindala on 8336 (ruutkilomeetrit), ehk siis umbes 3 Saaremaad.

 Oli armas õhtupoolik Kreetal! Ehk siis tänud muljeid jagamast, kallis Ave!

Mõni foto veel:
ninni ja nänni...Napoleoni tort oli ikka suur! 
külmkapimagnet Kreetalt
külmkapimagnet Bali saarelt


26. oktoober. 2017.a.
Vana-Rääma

1 kommentaar:

  1. que lindos presentes !!
    achei muito interessante o imã de geladeira !!
    gosto muito de imãs para geladeira, lembranças dos lugares onde passamos presentes no dia a dia !!
    grande abraço.
    :o)
    http://elianeapkroker.blogspot.com.br/

    VastaKustuta