neljapäev, 11. veebruar 2016

Sült minu retsepti järgi



   Eile keedetud süldid on tänaseks nii kivikõvad, et nuga jääb sisse kinni. Pilt kõneleb.
Lisaks sellele käisin eile ennast Melanie ripsmepikendustes lille löömas. Melanile siirad tänud selle imelise töö eest. Olen tema juures juba ennast "kohendmas" käinud aasta ja seitse kuud, ning olen väga rahul.

  Ma ei ole see inimene kes teeb süüa retsepti järgi. Lihtsalt ei meeldi. Mulle meeldib ise retsepte välja mõelda, oma silma ja maitse järgi neid kokku klopsida. Ja sülti keedan ma ainult seakoodist või kanakoibadest. Sellel korral siis ühest suitsutatud sea koodist ja neljast toorest kanakoivast. Aga olen ka vastupidi teinud, ehk siis neljast suitsukana koivast ja ühest toorest sea koodist. Ei jää nii rasvane ja maitseb paremini. Ja tänapäeval pole vaja eraldi porgandeid ka keeta, kuna külmutatud juurviljad sobivad ideaalselt. Lisaks veel mõned lehed loorberi, pipart, mõned sibulad, mõned küüslaugu küüned ja kuivatatud tilli. Ja maitseb väga hästi.

  No, ja üleüldse puupliidil tehtud toidud on ikka palju maitsvamad, kui elektri- või gaasipliidil.

Head isu!

11.02.2016.a.
Ülejõe


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar