teisipäev, 16. veebruar 2016

Kanamaksa-sealiha pasteet sai valmis!



   Täna tegin oma unistuse teoks. Ei olnud päris pikka aega pasteeti keetnud, kuid siin need on, 8 karpi pasteeti. Nüüd võib ennast pasteediks süüa :)

  Oma keedetud pasteet on alati kõige parem. Poest ostetud pasteedid kubisevad säilitusainetest (nagu enamus toidud) ja on maitsetud. Kui ma pasteeti ostan, siis turu kulinaariapoest, kuid sinna satun harva ja varsti enam ei satugi, kuna Pärnu turg läheb lausa 8 kuuks remonti.

  Üks pasteet maitseb mulle veel, seda ostan tavaliselt Port Artur 2 toidupoest, see on vorstikujuline, kile rohelise-valge värviline ja tegu on säästu tootega. Vaid selle "poepasteedil" on koduse pasteedi maitse. Rimist ei saa  üldse pasteeti osta, no lihtsalt kohutava maitsega.

  Minu pasteedi komponendid on:

 1 kilo500g kanamaksa
 üks väike seapõsk
 2 suuremat sibulat
 4 küüslaugu küünt
 1 suur porgand
paras ports sinepit
 4 puljongikuubitut,
natuke soola
 musta pipart
 vett
kuivatatud tilli
4 väiksemat loorberilehte

 Maksa ma tavaliselt praen enne pannil üle, aga ta oli külmunud ja seekord jäi ära. Muidugi saab praetud maksaga pasteet maitsvam.

  Head isu!

16.02.2016.a.
Vana- Rääma



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar