pühapäev, 19. juuli 2020

Väike turnee


Tuhu vaatetornis

 Juulikuu on alati nii kirev, äärmusest äärmusesse. Nii ei ole mahti isegi blogida olnud, kuigi oma blogisse ehk elulooraamatusse jäädvustan tähtsamad sündmused ja hetked. Püüan need nüüd siia kokku koondada.

 11. juulil toimus Pärnus traditsiooniline Rääma Rahva Oma Päev, mida ilma väga ei soosinud, aga minu jaoks läks päev igas mõttes korda, umbes 50 inimest külastas mu kodu. Jah, ma avasin koduuksed, sest see meeletu raju, mille ilmataat kohale tõi, ei lubanud õues oma väeehteid ja raamatuid müüa. Aitäh teile kõigile, vapustavalt vahva rahvas käis külas! Kohtumiseni järgmisel aastal! Järgmisel aastal toimub juba 5. Rääma Rahva Oma Päev, mina olen seni vaid kahest osa võtnud. Kummardus korraldajatele!

 Jah, nagu alguses mainisin, on juuli väga kirev, emotsioone jagub igat sorti. Paraku ka kurbi. 12. juuli õhtul sai kalli Ema surmast 1 aasta ja 13. juulil oli tema 85. sünniaastapäev, samal päeval ka minul ja mu kahel õel nimepäev. Mina noil päevil kahjuks Mihklisse sõita ei saanud, toibusin 11. juulil saadud laksust, no avastasin, et olen herilaste vastu allergiline ja kiirabi kiire tegutsemine (tegelt kiirabi tuli alles 4 tundi peale nõelamist, ma ei saanud aru mis minuga toimus) päästis mind. 6 korda sain selga nõelata, läksin näost paiste, keha oli laiguline ja käed sügelesid tohutult. Võtsin 3 päeva allergiarohtu ja taastun siin.
 15. juulil oli üks armas tähtpäev, 15. aastat! Armastan!

 17. juulil sai kalli Ema matmisest 1 aasta. Ja täna on kallil õepojal 1 pulmaaastapäev. Palju õnne, kallid Egon ja Ingrit!

 Eilne päev viis mind kokku põnevate inimestega, oli  armas tutvumine Aitäh Kaja ja Vuokko! Väekat ehete kandmist sulle ja su abikaasale, armas Kaja!

 Eile jõudsime ka kalli Ema hauale Mihklisse ja nagu ikka, jäädvustan ma koos Emaga alati foto, traditsiooniliselt. Armastan!

 Edasi kulgesime Tuhu matkarajale, mis kujunes üheks imeliseks hingekosutuseks. Ühe muraka pistsin ka põske, need on peagi valmimas. Ja tornist üritasime Lõpe külale pilku heita, no umbkaudu teadsime kuhu Lõpe jäi, aga näha ei olnud.

 Ja õhtu kujunes imeliseks, kalli mehe ja tema sõbraga tema koduaias Alaksandi Pubist kostuva Köömese kontserti nautides, ilustulestikku vaadates ja Vallikäärust kostuvat suvepidu kuulates. Pärnu suvi on üle kõige! :)

 Olge teie ka õnnelikud ja rõõmsad!

...
seal taga on Lõpe


Germo vaatetornis

vaatetornis

Germo

murakas
...





kidurad raba männid
...

...
...
Tuhu vaatetorn
meie suguvõsa (Tambergite hauaplats) ja kallis Ema

vanaema ...
vanavanaisa ja vanaema

kalli Emaga

kalli Emaga



19. juuli. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar