teisipäev, 21. juuli 2020

Sõitke seenele!


 Mina küll kõndisin seenele, üsna kiirkõndi tegin, 3 km sai läbitud 30 minutiga. No tegelikult plaanisin. bussiga metsa sõita, aga bussi väljumiseni oli 20 minutit, nii ma siis jalgsi selle teekonna ette võtsingi. Tervislik igas mõttes.

 Saak oli suhteliselt nigel, vaid mõne kukeseene sain, hulgim lambatatikuid, mõne võitatiku ja mõne pilviku. Lisaks oli metsaalune ussitanud seeni täis ja keegi tarkpea oli suuremas koguses lambatatikuid maha lõiganud. Kui sa ise ei söö neid seeni, luba seda teistel vähemalt teha!

 Olles ise "Eestimaa seened" grupi administraator, näen kuidas igapäevaselt massiliselt seenel käiakse, no müstika, Pärnus on küll suhteliselt nigel olukord, aga ma olen ju hull seenelkäija. Nii ma rahu ei saanudki.Sirmikuid käisin ka otsimas, mul on oma koht, ühtegi ei saanud kahjuks. Aga lõppkokkuvõttes on mul ainult 1 purk seeni sisse soolatud (jah, ma soolan kõik sisse), puhastades võtan ka tatikutel selle nn svammi ära, ega suurt midagi järgi ei jäägi. Vähemalt on minu jaoks seenehooaeg nüüd avatud ja ega ma enne rahu ei saa, kui talv ennast maha sajab :)

 Sõitke seenele!

...
käige jala! 



21. juuli. 2020.a.'
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar