neljapäev, 5. märts 2020

POSIJAD - Aivar Lembit


 Panin öökapilt eriliste raamatute riiulisse Aivar Lembitu romaani "Posijad." See on kriminulli sugemetega romaan. Miks eriliste raamatute riiulisse? Sest see on pühendusega raamat.

 Ühtlasi on tegu teise raamatuga, mille selle autori omadest läbi lugenud olen. Kas loeksin veel tema teoseid? Jah, sest mulle on kirjanik Lembitu käekiri meeldima hakanud, kuigi antud raamat minu jaoks algul natuke venis, aga siis läks nii põnevaks, et ma ei tahtnud teda enam käest ära panna.
 Ma ei imesta, et Aivar Lembit teatud teemasid valdab, eks tal ole suur kogemustepagas olemas. Ja ma endiselt fännan kriminulle.

 Lugu tiirleb ühe seerumi ümber, täna millele on üks memm kõrgeani elanud. Tuntud arst (endine) ja sõdalane teevad seerumist endale nn kaubanumbri ja teenivad väga hästi. Kuni võimust võtab korruptsioon, mis on kahjuks meie riigile väga omane. Seda teemat ma pikemalt ei lahkaks, küll aga  lahkab kirjanik Lembit seda selles raamatus. Osavalt lahkab. Põnev oli ka.
 Kui nuriseda siis ma nuriseks (nagu naised ikka) natuke romantika ja kire puudumise üle, mida tahaksin ühest krimiromaanist lugeda, aga see olen ju mina. Kui on pinevust ja verdtarretavat  põnevust, tahaks ka kirge tunda. Natuke kuivaks jäi minu jaoks. Aga kindlasti mitte paljude lugejate jaoks, me kõik oleme erinevad. Aga see selleks.
 
  Jah, keegi meist ammu ei kahtle, et õigusorganid ja kuritegelik maailm astuvad ühte sammu, mitte küll eranditult, aga siiski. Millegipärast meenusid kohutavad üheksakümnendad, kus kuritegevus lokkas, allilm ja võimulolijad olid ühes grupeeringus ... ega pole välistatud, et see ka praegu nii ei ole. Jah, võibolla ma lugesin midagi ridade vahelt, võibolla mitte, aga sa loe ise, saad teada!

Aitäh, hea Aivar!

Raamatu tutvustus:RAAMAT

POSIJAD

Autor: AIVAR LEMBIT
 0 Google +0  0 Share0
Nõidu ehk posijaid on peetud süüdlasteks inimkonda läbi ajaloo tabanud loendamatutes hädades. Trükisõna, elekter, internet, DNA, superpommid … Maailm peale nõidumist, mida me eile tundsime hea ja turvalisena, on muutunud. Peataolek ja hirm tundmatu ees. Tagajärjed on erinevad, kuid nende poolt sünnitatud konfliktid korduvad sajandist sajandisse.
Teose tegevus leiab aset Eestis 21 sajandi esimesel poolel.


5. märts. 2020.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar