teisipäev, 2. juuli 2019

Pärnu Hansapäevad 2019



 Alustasin selle blogipostituse kirjutamist eelmisel kuul, ehk siis 28. juunil, aga jäi poolikuks ja lõpetan nüüd, täna, 2. juulil. Mul on lihtsalt hetkel selline periood, et puhkan nii lugemisest kui ka kirjutamisest. Lõpuks ometi. Suvi ju. Ja ega ma eriti netiavarustes ka oma aega ei kipu raiskama. Olen iseendale suisa 4 raamatublogi postitust võlgu, aga ju ma need ka ära blogin.

  Täna, 28. juunil algasid taas Pärnus traditsioonilised Hansapäevad, mida nimetame ka keskaja ja pärandikultuuri festivaliks.

 Pärnu Hansapäevad 2019 toimuvad endiselt kesklinna piirkonnas, (Vallikäärus ja Munamäel) kus tavaliselt ning reedel (täna) kella 12.00-20.00- ni. Laupäeval kella 10.00-20.00 ja lõppevad pühapäeval kell 15.00.

 Järgmise aasta Hansapäevad toimuvad 2.-4. juulil. 2020.a.

 Käisime ka Germo ja Evega täna nendest osa saamas. Ja leidsime ka endale midagi meelepärast. Tõsi küll, iga aastaga läheb kaup kallimaks. Mina unustasin veepudeli maha ja pisikese veepudeli pärast tuleb suisa 2 eurot välja käia. Ja ega me peale vee muud ei ostnud ka. Germole otsin ühe kukekommi, no üks minu lapsepõlvelemmikuid, kuid mekkisn ise ka ja maitse polnud kaugeltki enam see. Aga Germole meeldis. Endale soetasin nõia, jah, pärisnõia, aga mitte elusa :) Muud huvipakkuvat ma eriti ei leidnud.

 Eks keskaja traditsioonid pakuvad kõige rohkem huvi, nagu ka blogipostituse peafotolt näha. Selles taluhoovis pakuti meile ka tammetõru küpsist, no ei oskagi öelda mis maitsega oli, oli nagu oli, aga peremees oli lahke pakkuja. Just selles kohas sai ka kõige rohkem fotojäädvustusi tehtud. Püstkojad, hobusevanker, regi, pada, kohviveski jt...tegid silmale ja südamele pai. Nagu ka loomad, keda on sellel aastal justkui vähem.

 Ühed ägedamad tegelased olid kohale tulnud Valgevenest, Keskaja Teater VIR. Nende tegelaste etendust nautis rahvas väga. Meenus endalegi kuidas lapsena sai mööda Oidremaa poemäge karkudega ringi kalpsatud. Aga etendus oli muljetavaldav.

 Venemaalt, Moskvast oli kohale tulnud neljaliikmeline bänd Idisi. Selle esinemist sai ka Veelavalt nauditud.
Kava juhatas sisse mu kunagine koolivend Ants Välimäe. (Ats)

 Jäädvustan siia blogisse ka mõningad kenad fotod teisipäevasest Tallinnast tulekust, eks ikka moonidest, mis Kernu teeääres silmale ilu pakuvad. Et oleks kenasti blogis ka olemas. Avekesele ka suured tänud!

 Ja tuttuued amplililled tuleb ka siia jäädvustada.

 Tulge Pärnusse Hansapäevadele!

Fotod:
...
rong
Eve
Germo põhupakil, vanker
album

püstkoda
pada
talumees oma toodetega
regi
vot selline Tahmanägu nautis ka Hansapäevi :)
ülivinge VIR
Germo ja Merle
vaade Vallikäärust Hansalinnale
Germo ja kukekomm
Idisi Moskvast
Ats juhatab vägesid
lendurid üheskoos :)
saage tuttavaks, meie uus pereliige - HansaNõid :)
mina täna
Germo, mina ja moonid
mina ja moonid
moonid
Ave ja moonid
Germo ja moonid
mina ja moonid
valge lobeelia
Sinilobeelia
meie koduhaldjad :)

28. juuni. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar