teisipäev, 23. juuli 2019

Jaansoni rada 161.päev


 Kuu ja 5 päeva polnud rajale kepikõndima saanud, mis ei tähenda seda, et ma ei liiguks. Liigun ikka ja kaalunumber pole ka tõusnud, sest toitun jätkuvalt tervislikult. Kuigi mõnel päeval olen ka pattu teinud ning bussiga sõitnud, et asju ajada. Lihtsalt keerulised ajad on olnud, keeruline ja äärmuslik suvi.

 Täna läbisime 7 km. Ehk kaks ühes. Lisaks kepikõndimisele, harrastasin ka teist lemmiktegevust - seenelkäiku. Ja seened on nüüd kenasti purki soolatud. Kõik soolasin, nii kukeseened, kogritsad, lepaseened, männiriisikad, pilvikud kui ka lambatatikud. Kogritsaid on sellel aastal palju ja neid ma ka korjasin. Ma lihtsalt ei tarbi enam suhkrut ega äädikat, sestap ma neid ei marineeri ka. Tõsi küll, kookosrasvaga hautan seeni ikka ja panen purki. Säilivad hästi, ei ole vaja sügavkülma panna.

 Tervis jurab, vererõhk on olematu, sestap olen nagu vatist. Eile sain perearsti õega telefonitsi rääkida ja reedeks aja kinni panna. Perearst naaseb ise kolmapäeval puhkuselt. No ei aita ka kange tee ja kohvi joomine, need ei tõsta üldse rõhku. Lisaks võin ma vaid 3 tassi kohvi päevas juua. Helistasin 1220, aga abi ei saanud, soovitati šokolaadei süüa, aga diabeetikud ju ei tohi. Arvasin, et rajale minnes suudan natuke vererõhku üles pumbata, aga ei midagi, pigem vastupidi. Nii pidin ma seeni korjates mitmel korral kokku kukkuma, sest vererõhk on tõesti madal. Otsustasin, et jätan homme ja ülehomme hommikul vererõhutableti võtmata, muidu võtan hommikuti Sanorali, aga ilmselgelt see ka ei sobi mulle. Eks reedel selgub.

 Pühapäeval sain endale vererõhu aparaadi ja nüüd ma siis aktiivselt mõõdan, reedeni.
Pühapäevased näidud:
96, 67, 91
106, 68, 91 (peale kohvi joomist)

Esmaspäevased näidud:
 116, 81, 88 (hommikul enne tableti võtmist)
104, 75, 83
92, 69, 77
98, 72, 77

Teisipäevased näidud:
109, 76, 74 (ärgates, enne tableti võtmist)
96, 80, 96 (peale tableti võtmist)
96, 69, 87
92, 68, 89 (peale kohvi joomist)
93, 71, 78

No kohutav on olla sellise madala rõhuga, jõuetus ja apaatia. Igavene jama, aga ehk siis reedel selgub.

 Muidu hakkan elurütmi rööpasse saama. Olge teiegi rõõmsad!

Fotod ka:
Germo on, tänu tervislikule toitumisele, kaalu kaotanud
rajal
2 km läbitud...
3 km läbitud...
käänak
keema
seened purgis


23. juuli. 2019.a.
Vana-Rääma




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar