neljapäev, 25. juuli 2019

Päike, meretuul ja rannaliiv

Orajõe rannas

 Üleeile sai rajal ja seenel käidud, nii plaanisingi eile rannapäeva teha. Nagu tellimuse peale helistas varahommikul õde Reet ja teatas, et tuleb turnee. Mõeldud - tehtud!

 Kõigepealt sõitsime Häädemeestele, külastasime seal mõnda kohta ning armas oli üle aastakümnete kohata kooliõde Aget! Uute kohtumisteni! Astun kindlasti kunagi taas trahterist läbi.

 Edasi kulgesime Kablisse, ühte üliarmsasse Eestimaa külakesse, kus möödusid mõned aastad minu lapsepõlvest. Kabli pagar on väga kuum koht, isegi parkimiskohta oli raske leida. Igal pool sai mõni fotojäädvustus ka tehtud.

 Läbi Orajõe külakese, kus sai ka ühest armsast majakesest pilti tehtud, sõitsime Krapi randa. See on rahulikum kohake Lemme ja treimani vahel, RMK looduskaitse alal. Käisime Germoga ka kahel korral vees ning vedelesime koos õega mõnda aega saunalinal. Sellest porgandikreemist oli kasu, Reet, olen küll tulipunane, kuigi panin juuksed turjale kaitseks, aga mitte kusagilt ei valuta. Jumal tänatud, et soovitasid mul seda peale määrida! Germo on ka jumekas.
  Kuigi lained tõid külmi hoovuseid kaldale ja üritasid meid vees lausa loopida, nautisime täiega. Nagu nautisime kogu eilset päeva, millest kirjutan lausa 2 blogipostitust, sest need ühte ei sobi.

 Krapi rannast sõitsime oma kunagise armsa Metsapoole koolimaja juurde, ei saa ju sellest maailma ilusamast koolimajast lihtsalt mööda sõita. Ka seal tegime mõned klõpsud. Edasi sõitsime juba väljamaale - Lätti. Tegelikult oli plaan Ainaži muulile minna, aga parkla oli autosid täis, keerasime otsa ringi ja kulgesime kodumaale tagasi. Nostalgia ikkagi.

 Tegime Orajõe rannas väikse peatuse ja fotosessiooni ning järgmine peatus oli juba Kablis, endise poe ja kultuurimaja juures. Need oli ka vaja pildi sisse panna. Nagu ka paadike kultuurimaja juures. Peatusime ka Kabli magalarajoonis ning jäädvustasin veel ühe armsa majakese pildile. Küll mul on ikka palju kodusid olnud! Ja kõik on endiselt armsad.
 Bruno, muideks, me tundsime sind ära küll! :)

 Reet, aitäh selle mõnusa turnee eest!

Fotod:
Selle raudvärava taga, Häädemeeste Luteri kalmistul puhkab mu vanavanaema Ann Kiisk...
Kestab Kabli Päikeseloojangu Festival
Germo Kabli pagari ees
Juta ja Raivo Kabli pagari ees...
kodumaja Orajõel..
majast kuuldus "rändamisest väsind koju jõuan taas..."
selline uhks tualettmaja
Krapi RMK
Reeda minek
Germo tulek
läbi kõrkjate...
mina olin ka. ausõna
päike, meretuul ja rannaliiv...varbad ka
Germo Krapi rannas
maailma ilusam koolimaja!
mina Metsapoole koolimaja ees
Reet Metsapoole koolimaja ees
Reet sai Orajõe rannas tiivad :)
Reet ja Kabli paat
mina ja Kabli paat
Germo tädi Reedaga Kablis paadi juures
lapsena käisin sellest poest kommi ostmas...
Puude taga asub Kabli kultuurimaja
maja Kablis, kus elasin lapsena

25. juuli. 2019.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar