kolmapäev, 19. september 2018

Jaansoni rada 129. päev+seened

mina pole midagi teinud...
 Jess! No on ikka hea tunne küll kui lõpuks jõuad rajale, lõpuks jõuad kepikõndima! Täna see päev oli. Ja nagu ikka...lõppes seenemetsas. Aga kokku läbisime 10 km. Enesetunne on ülimõnus, kuigi jalad said metsas märjaks.

 Ilm oli ju ka fantastiline, täielik suvi! 2 pudelit vett sai tilgatumaks joodud. Isegi Germol oli pidevalt janu.

 Täna sai Niidupark risti ja põiki läbi kammitud, aga ilmselt tegeime järelkorjamist, sest väga palju lõigatud seeni oli metsas. Mina korjasin esimest korda elus ka männiliimikuid, tahtsin järgi proovida ja nüüd võin öelda et maitsevad. Kahju muidugi, et keegi kurikael oli neid julmalt maha lõikand ja sinna samusesse vedelema jätnud. Vaatasin lausa ja ei olnud ussitanud, kuid teise lõigatud seeni kaasa ka nagu võtta ei taha.

 Männiriisikaid sain suhteliselt vähe, korjasin vist mõne päeva eest metsa nendest tühjaks ja uusi tulnud polnud. Leidsin veel kase- ja porgandiriisikaid, kuid enamus tõmmuriisikatest olid ussitanud (pakun lausa et mingi 30 tk) jube kahju. Mõned sain. Pilvikuid korjasin ka, head söögiseened. Aga kuna mul polnud ämbrit kaasas, siis kilekotis nad kipuvad väga ära lagunema ja kokku keevad ka, lõppeks saingi vaid ligi poolteist purki soolaseeni.

 2 sirmikut sain ka, aga need olid alles pisikesed, ei hakkand snitslit tegema, läksid kõik ühte potti ja purki peale kupatamist. Puravikud samuti. Suurema koguse puhul ma sorteerin, osad praen jne...

 Täna jõudsid ka andeka Jana joonistatud illustratsioonid postiga mulle kohale. Aitäh!

 Muidu olen ikka rõõmus, ole sina ka.
jõgi sillerdas...
...ja võrratu suveilm oli
ja ongi lammutatud see sõudeklubi hoone..
2 km läbitud...
veejoomise ja jalapuhkamise paus...
3 km läbitud...
kaunitar
väike istung...
esiplaanil sirmikud, kotist piiluvad porgandiriisikad, tõmmud jne..
sillad ja bussid ja asjad...
4 km veel koju...
kõiksemees potti...
taas veidike soolaseeni..
autor Jana Valge


19. september. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar