esmaspäev, 10. september 2018

Jaansoni rada 128.päev


 Ma lihtsalt pidin täna rajale saama, saingi, õigemini saime, aga ikkagi ei suutnud ennast metsast eemal hoida, kuigi läbisime täna lausa 12 km. Jah, ei olnud meil kaasas nuga, ei kotti, ei korvi, aga Germo seljakott ju ometi on, selles on alati veepudelid ja sinna ju mahuvad õnneks või õnnetuseks ka seened.

 Natuke pingutasin täna üle, nädal oli vahele jäänud. Kogu aeg on sada asjatamist käsil, kepikõnd on natuke kõrvale jäänud, aga loobumismõtet ei ole. Ehk kepikõndisin selle 1 kilo ka maha, mis vahepeal juurde oli tulnud. Aga jalad on kanged, just hüppeliigesed, kuid võtsin magneesiumi ja määrisin kastanitinktuuriga, küll homseks juba on kõik korras. Germo ei kurda.

 Tammiste hooldekodu juures metsas, seal kus tuletõrje veevõtu koht oli kole vaatepilt, keegi on oma prügi metsa viinud. On tegelased. Aga sealt vahetuslähedusest korjasime palju männi- ja kamperriisikaid ja pisut kamperriisikatest heledamaid ka, ajasid ohtralt piima välja, ma ei tea mis need on, aga söögiseened on, olen neid kogu aeg korjanud ja elan siiani. Täna saimegi kõige rohkem männi- ja kaseriisikaid. Oi kuidas ma armastan neid seeni! Vaid ühe tõmmuriisika leidsin, no ei ühtegi rohkem. Aga tundmatuid seeni oli metsas palju, osad olid ikka hiigelpirakad ja valged seened, ei oskagi neid koju ajada. Sinna nad jäidki.

  Me vist ekslesime lausa erametsas, aga soolapüssi ei saanud, läks õnneks. Kuuse- ja haberiisikaid saind ka, ning peotäie rädiriisikaid. Väga palju oli pilvikke, aga mets nutab janus, osad seened on lausa ära kuivanud. Kuld-kukeseenikuid oli ka, aga need jätsime metsa, pole neil erilist toiteväärtust ega maitset. Ja muidugi liiva-, lamba- ja igasuguseid muid tatikuid saime ka, lisaks palju erinevaid puravikke. Soolasin kõik sisse.

 Muidu oleme ikka rõõmsad. Olge teie ka!

Galerii:
kohustuslik selfi ikka ka. kulmud Terjelt
Germoga koos käisime rajal
ikka lammutavad sõudeklubi hoonet..
3 km läbitud...
pilvik
soomus-tindik
4 km läbitud...
väike istepaus...
meie rada läheb alt, Tammiste suunas...
uue silla all
põikasime metsa..
puravikukesed...
memmeke jalutab hooldekodu territooriumil...
prügi Tammiste hooldekodu juures metsas...
valged hiigelseened
kes tu om? :)
pessu...
ja nüüd keema...
2 purgikest jälle juures. purkide eest tänan Maarjat, aitäh!


10. september. 2018.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar