laupäev, 2. september 2017

Jaansoni rada 66. ja 67.päev jne...

pilt eilsest rajal käimisest...

 Täna ärkasin kell 7.12 ja juba 7.35 olin rajal. Hommikuti on kõige mõnusam rajal käia, linn alles ärkab ja õhk on parem. Kuigi sellisel kellaajal keeb Uku kõrtsu ees elu ning bussidel ja autodel on lausa võimatu kõrtsu eest mööda sõita. Õnneks mulle lärm tuppa ei kostu kui aknad kinni on. Aga üks vandaalitsemine käib seal ikka, nägin oma silmaga kuidas üks ülejoonud noormees pudeli vastu asfaldit kildudeks lõi. Ja hetkel jagab üks paarike maid ja ilmu mu akna taga, juhtumisi tuttavad, vist alalised Uku külalised, vähemalt naisterahvas, sest teda olen kodruvalt Uku ees ja oma akna taga näinud, aga see selleks. Nende elu, ise teavad mis sellega peale hakkavad. Mina pole kohtumõistja.

linn alles ärkab, kell on 7.35
klamehed tööhoos, kännud koristatud...
1 km läbitud...
kord kasvasid siin puud...
valimisreklaamid risusstavad ka rada...
2 km läbitud...
ja järgmine valimisreklaam...
3 km läbitud...
sild hommikuüksinduses...
pardid...
5 km läbitud...selline vähk olen ma alati rajalt tulles..
vandaalide kätetöö...(ja igal pool nii)

 Germo alles hommikul magas ning läksin rajale üksinda. Läbisin 6 km. Enesetunne on väga hea ja väsimust ei ole. Kuigi vahepeal jäi nädal rajal käimata ja üleüldse on kuidagi kiire kogu aeg,vast isegi kiloke tagasi tulnud (arvan!), ei plaani ma rajatamist lõpetada. Küll tuleb kepikõndimisele nädalane paus, sest lendan ju Portugali ja lennukisse kõnnikeppe võtta ei tohi. Aga usun, et liigume Portos palju ja kaal ei saa suureneda. Jalad ei valuta, võhm on hea, higistan meeletult, väsimust ja hingedamist ei ole. Olek on värske ja tervis hea.

 Olen kolmel viimasel päeval üldse rohkem liikunud. Neljapäeval käisime õega mingi 5 km ikka maha ja veidikeseks põikasime ka Jaansoni rajale. Tegelikult plaan oli vaid Elia salongi kulme tuunima minna, kus me ka muidugi käisime. Aga see käimine venis mitme tunni pikkuseks ja kõigest ma blogima ei hakka. Oli tore päev õega linnas!

Reedaga rajal...
...
...
...

 Eile käisime rajal kolmekesi, mina, Külli ja Germo. Ärkasin eile kell 7.49 ja juba kell 8.00 seisis korstnapühkija auto mu ukse ees. Nüüd on mu elamise korstnad kenasti puhtad ja kütteperiood võib alata. Aitäh!

 Peale korstnate puhastamist kulgesimegi rajale. Eile läbisime 4,2 km sest mulle meenus, et mul oli Terjega kokku lepitud pediküür, ehk siis Terje tegi ja mina nautisin. Jah, tegelikult peaks tihedamini pediküüri tegema, oleks alati värske ja mõnus tunne, aga no ma muudkui lükkasin edasi ja reisile minek distsiplineeris mind. Olen Terje tööga väga rahul. Mul on nüüd ilusad jalad ja varbad! Aitäh!

nähes sind mind õnnetunne haarab ja võin rahus jälle...
varsti enam rajale ei saa, suletakse remondiks...
kändude kokkukorjamine endise masinatehase varemete äärest...
kalamees...
1 km läbitud...
2 km läbitud...
meie...
peaaegu kodus...
vot nii! :)

Nüüd aga laupäeva nautima. Pesumasin peseb minu eest juba teist masinatäit, hommikukohvi on joodud ja meel on hea.

Ahjaa, minu sünnipäeval käis (:)kivisildnik Tre Raadio hommikuprogrammis ja rääkis ka rajast jmmm...Kuulata saate SIIT.

Armastan!

2. september. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar