laupäev, 30. september 2017

Laupäev ja seened-loogiline ju!

mis elukad need küll on?

 Nagu pealkiri juba ütleb, käisime täna seenel. Germot ma veel metsa ei võta aga ta juba liigub paremini ja pareneb jõudsalt. Eve ja Kaidiga käisime ja muidugi autojuhile eelkõige suured tänud, aitäh!

 Tegelikult olin hommikul päris hädas sest üksinda ei tahtnud metsa minna ja kamraade oli raske leida, kes on haige ja kes ei viitsi. Aga õnneks Eve ja Kaidi tulid.

 Umbes poole tunniga oli meil ämber juba täis, seeni jagub. Saime puravikke, pilvikuid, kreemriisikaid, kaseriisikaid, männiriisikaid, kuuseriisikaid jne...Aga mingeid imelikke isendeid nägime ka. Esimesel pildil on üks nendest, tulemasin tundub imepisikene. Meenutasid hiigelsuurt kukeseent, kasvasid samblas ja just nii alaspidi nagu nad pildil on. Siis oli mingeid kõrvu meenutavaid seeni mida me koju ajada ei osanud. Üldiselt tundus, et selles metsas ponud kaua keegi käinud sest paljud kaseriisikad ja suured puravikud olid vanad ja ussitanud, aga üht koma teist me ikka saime. Puravikud puhastasin ära ja panin sügavkülma sest võid oli kodus liiga vähe nende praadimiseks ja ma olin nii laisk ja ei viitsinud poodi ka minna. Teisi seeni kupatan juba kolmandast veest. Ma lisan alati vette ka soola. Ja peale kupatamist tükeldan ning panen soolvette, ei tee marinaadi, sest armastan soolaseeni. Nii hea talvel võtta ning koos sibula ja hapukoorega salatiks teha. Ma isegi panen seda salatit saiale, sobib ka sooja keedukartuliga. Nämma!

 Külaisi jõudsin ka võõrustada ning õige mitut. Olen ju tubli :P Ok, ok, käisin ise ka külakorda, nüüd kustud, pestud ja kammitud ning hakkan vaatama mis fb-s teoksil.

 Väike fotogalerii ka:
just seal me käisimegi, jah...
isegi sellist asjandust kohtasime ;)
perroonil...
ilusad iseenesest...
hiigelpuravik...
kõrvu meenutavad seened...
puhastatud puravikud...
enamus kreem- ja kaseriisikad pesukausis...


30. september. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar