kolmapäev, 27. september 2017

ELU PÄRAST ELU 1. Trevori juhtum


  1.   peatükk
  „Ma pean teile kahjuks teatama, et teie sugulase, Mathilde tervis on saatuse teha...“ Trevor vaatas raviarsti apaatse pilguga, nagu oleks kogu maailmast ükskõik. Tema mõtted tiirlesid ainult Marise juures.
  „Mis sellele Marisele küll sisse läks? Mis asi teda küll hulluma pani? Mis mu naisega juhtunud küll on? Just praegu vajan ma kõige rohkem tema lähedust, tema hingeõhku, tahan näha ta taevasiniseid ja säravaid silmi. Just praegu...Mis ometi minu ema ja tema vahel toimub? Miks mu ema pole kunagi leppinud sellega, et ma Marist armastan? Ma ei suuda enam! Ma eiii suuudaaa!“ lausa röökis Trevor.
  „Trevor-poiss, mis lahti? Miks sa karjud nii? Kogu haigla kajab. Näed, jäime meiegi veel täna ööseks haiglasse, kuid juba homme saame koju ehk. Panin just Augustit magama, kui kuulsin su ahastust. Räägi nüüd.“ nõudis Mirell.
  „Mida ma sulle räägin? No, ütle mida ma peaksin oma lihasele emale rääkima või millest ma peaksin sinuga rääkima? Miks sa ometi ei suuda leppida Marisega? Miks sa ei suuda leppida sellega, et ma teda armastan ja ta minu naine on? Minu armastatud naine. Ilma temata ei ole lihtsalt mu elul mõtet! No, ei ole!“ kurtis Trevor.
  „Kullake, ma ei vihka su naist. Vabandan, kui olen sellise mulje jätnud. Ja kui ma sulle ausalt tunnistan siis mu mees on minust hoopis teise inimese teinud. Temale võlgnen oma elu ja armastuse. Enne Antsuga tutvumist ei olnud ma päris mina ise. Ilmselt sinu isa surm tegi minust kellegi teise. Tahtsin elada sinu elu, aga seda ka vaid ikka sinu heaolu nimel. Mu päevad olid ühtemoodi hallid, kohati tühjad ja mõttetud. Mulle tundus, et minu elu on viimaseid kurve võtmas ja need kurvid hirmutasid mind. Ma ise hirmutasin ka ennast. Kõik tundus käest kaduvat, seal hulgas ka sina. Eks ma sellepärast ilmselt kippusingi sinu elu elama, juhtima. Ma olen ilmselgelt inimene kes ei suuda teise pooleta elada, sõltun temast palju. Ma ei oska ilma armastuseta elada. Mul lihtsalt peab mees kõrval olema ja minu puhul ilmselt kehtib ka see, et inimene on ilma teise pooleta poolik. Mina olin. Enam ei ole. Kallis pojake, mina olen sul alati olemas, olin ka siis kui me ei kohtunud. Vaevlesin südamevalus, aga kartsin, tundsin valehirmu, valehäbi. Vaatamata sellele, et Ants tähendab mulle kogu mu elu, ei ole lakanud ma ka sind ja su isa armastamast. Ants avas mu silmad, ravis mu silmadelt ja silmelt pimedusekae, õpetas mind armastama, tegi mind valgustatuks.
  Tähtis on vaid see, et sa ellu jäid, et ka meie ellu jäime. Ükski auto ei korva kadunud inimest, mitte ükski! Auto saame alati uue osta, aga inimest enam tagasi ei too, kui ta on läinud. Loodan südamest, et sinu ja Marise erimeelsused leiavad lahenduse. Maris küll mainis mingit sohilast, aga ma ei tea mida või keda ta selle all mõtles. Liiga palju on viimasel ajal juhtunud, liiga palju traagikat on meie elus, meie suguvõsasm, aga elus ei ole lahendamatuid asju, lihtsalt igal asjal on oma koht ja aeg. Küll kõik laabub. Usu mind! Usu eelkõige ennast! Lähedaste õla tundmine enda kõrval on just praegusel hetkel kõige tähtsam. Mina olen üliõnnelik, et sinuga taas kohtusime, üliõnnelik, kas kuuled!?“ rääkis Mirell südamesõnadega.
  „Aga ema, mida sa varjad minu eest? Miks sa kadunsid ja jätsid mind südamevalusse? Mis oli selle peamiseks põhjuseks? Sa jätad midagi rääkimata. Oled kogu elu jätnud, ma tunnetan. Jah, ma mõistan, et su lapsepõlv polnud kuigi kena, kasvasid kasuvanematega, aga ikkagi? Kes on su pärisvanemad? Kas sa tead ja hoiad seda minu eest saladuses? Miks sa ei räääägiii!!??“ puhkes Trevor nutma. Mirellil polnud võimalik pojale vastata, sest viimane talutati palatisse ning talle manustati rahustit.
  „Tohter, kui kauaks meie pisipojaga peaksime haiglasse jääma? Me ju tunneme ennast hästi, kuigi olen suures südamevalus poja Trevori ja Mathilde pärast. Kas Trevor peab siia pikemaks jääma? Ta on nii endast väljas, et võib äkki midagi halba juhtuda. Ma olen nii mures.“ kurtis Mirell arstile hingevalu, aga mitte selle üksikasju, kuigi valu oli palju sügavam. Aga ta oli naine kes võõrale päris oma isiklikku elu kurta ei tahtnud.
  „Täna ööseks peab Trevor kohe kindlasti siia jääma. Ma usun, et veel mõneks päevaks. Loodame, et mingeid komplikatsioone ei teki ja teie poeg saab sellest vapustusest võitu. Eelkõige sugulaste lähedus on kõige parim ravim, aga ka Trevori enda tahtejõud. Praeguses hingeseisundis ei ole mõistlik teda nii ehk naa koju lubada. Patsient Mathildega on asi aga hullem, kriitilisem. Tema seisund on nagu on, aga loodame paremat. Ja teie ise vajate ka puhkust. Võimalik et saate homme koju. Õde hoiab teie pojal silma peal, minge oma pisipojaga magama. Või vajate unerohtu?“ küsis arst.
  Mirell läks, beebit kätel äiutades, palatisse. Enne veel veendus kas Trevor on kenasti oma palatis. Oli ja magas. Ka Mathilde seisund püsis muutusteta, aga tema lamas õdede valvsa pilgu all. Kui August oli magama jäänud, jalutas Mirell tagasi Mathilde palatisse ja jäi memme üksisilmi piidlema. Miks küll see võõras memm talle nii armas ja kdune tundus? Kas sellepärast, et Mirell arvas, et Mathilde on tema pojale tervelt aasta ema eest olnud ja kodu pakkunud? Kas sellepärast, et abitud ja voodi külge aheldatud inimesed äratavad kaastundenoodi ka isegi kõige apaaatsemana tunduvates inimestes? Mitte küll seda, et Mirell nende hulka kuuluks. Kas sellepärast, et Mahtilde oli just see kes Mirelli seltskond kutsus ja lausa sundis minema, et naine saaks ka väljaspool kodu oleva maailmaga suhelda? Kas sellepärast, et Mathilde oli tema kalli Antsu ainuke sõber, keda Mirell teadis? Või oli selle taga midagi veel sügavamat, mingi saladus millest ka Mirell ise teadlik ei olnud? Kas mitte ei otsinud Mirell võõras naises oma lihast ema kes küll Mirelli juba sünnitusmajas hülgas? Miski justkui tahtis Mirelli südant seest kiskuda, tal oli kohutavalt valus. Lõpuks rahunes ta Antsu peale mõeldes ja teda tänades, et oli aidanud naises armastusetunde ellu äratada ja taas emaks saada. Mirell ei teadnud ise ka. Ta istus Mathilde voodi kõrval, pea kätele toetamas ja silm vajus vägisi kinni. Nii raske oli siit lahkuda.
  „Emps, kuule, tule siit ära. Lase Tildel olla. Tule, tule, ärka üles!“ kuulis tukkuma jäänud Mirell ühtäkki Trevori häält. Naine tõstis pea, avas silmad ja lausa vajus poja käte vahele. Väsitav päev oli oma töö teinud. Trevor, ise veel õnnetusest nõrk, haaras oma ema käevangu ja talutas ta oma palatisse, kus juba August häälitses. Trevor pani vennale luti suhu ja ta nägi väikevenna suul tänulikku naeratust ning tegi beebile naljakid grimasse, kuni ema uinus. Trevor võttis Augusti ja sulges enda järel palatiukse. Ta läks vennaga oma palatisse, vahetas Augusti mähkmed ja hakkas teda beebitoiduga söötma. Lõpuks nad uinusid, vend venna kaisus.
  „Aappi, kus mu poeg on!? Appii!!??“ kajas mõne tunni pärast üle haigla paaniline Mirelli kisa. Valveõde suutis õnneks unerohust uimase naise maha rahustada. Mirell piilus poja palati ukse vahelt sisse ja see vaatepilt mis talle avanes, selle jaoks polnud sõnu. Tema kaks poega magasid armsasti teineteise kaisus, tema kaks kallimat inimest. Mirell läks oma palatisse tagsi ja magas ühe jutiga hommikuni, sest südamerahu oli tagasi saadud. Sellel hetkel ei mõelnud ta isegi Mathildele ega Antsule. Uni sai kõigest võitu.
  „Einoh muidugi, hirm oli et rongaisa staatus poogitakse sulle külge vä?! Või pääsed alimentide maksmisest, et oma sohilast siin kussutad vä? Õudne isa tuli nüüd välja! Ma vihkan sind! Kuuled!!! Vihkan kogu südamest! Ja ära üritagi mind enam oma valedega ära osta, tõde on paljastunud! Olen ikka sinisilm olnud küll! Ma ei taha enam eladaaaa!“ ärkas kogu haigla hüsteeritseva Marise kisa peale, kui viimane varahommikul Trevori palatist sisse astus ning Trevorit ja Augustit seal magamas nägi. Lembit küll üritas Marist peatada kuid tulutult. Naise raev oli nii suur, et vanaonu jõud ei hakanud lihtsalt talle peale. Hea, et midagi hullemat veel ei juhtunud. Armukade naine võib ju väga julm ja vastutustundetu olla.

  „Aitäh, kallis tütreke, et mulle toeks olid!“ naeratas Mathilde Mirellile, kui ta tundis Mirelli käsi oma pead silitamas.  


27. september. 2017.a.
Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar