pühapäev, 19. mai 2024

Hoidiste kaanetamise aeg on alanud

Just-just, päris mitu purki kaanetasin ära. Rabarberid on justtäpselt nii valmis, et paras on neid hakata purki panema, sest puisena nad enam eriti head ei ole. Nii ma täna siis oma 6 esimest hoidist hoidistasingi. Loomulikult panin ka kaneeli, aga kuna mul kaneelipulbrit kodus polnud, kaneelikoort oli raske riivida, panin koore sisse, annab maitset ikka. Muidugi on pulber parem, aga seekord läks nii. Olgugi, et mul on eelmisest hooajast veel veidike hoidiseid /just moose/ järgi, teen ma juurde, puhas küllus, tervislik ka, ei sisalda säilitusaineid. Poisid armastavad moosi, mina ise seda küll ei tarbi. Hoidistada ma armastan, väga. Rohkem kui korjata. Eks järgemööda saab siin neid nüüd tegema hakata, Germo tellis veel rabarberikompotti ka. Ja varsti saame ka rabarberikooki mekkida, millest ma väikse tüki ikka söön, suurt ei saa, lööb seest täis ja paneb kõhu kinni, sest ma enam ei tarbi seda raskustunnet tekitavat nisujahu, või siis üliharva ja hästi vähesel määral, kuid ämma küpsetised viivad keele alla. Aga olge siis rõõmsad ja head hoidistamist! 19. mai 2024. Vana-Rääma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar